|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 19:56
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
benio96 |
#612023 Wysłany:
14 Wrz 2012, 16:27; Temat postu: Olej pod filtrem powietrza |
|
 |
Forumowicz |
Imię: Beniamin
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: świętokrzyskie [T]
|
Witam. Jestem świeżym posiadaczem fiata punto 2 1.2 benzyna. A także nowy na forum więc proszę o pomoc. Niedawno wymieniłem u mechanika uszczelkę pod głowicą ponieważ ciekł olej dzisiaj patrzę a tam cała głowica zalana i spód filtra i tu moje pytanie, dlaczego? Właśnie przed chwilą odkręciłem filtr powietrza i myślę że to mógł się odpiąć przewód pod filtrem ale to tylko moje spekulacje 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
BogdanK |
#612120 Wysłany:
14 Wrz 2012, 22:37; Temat postu: Re: Olej pod filtrem powietrza |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Bogdan
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Mar 2012, Posty: 2114 Pomógł: 51
|
Oby to nie było to - przy mocno zużytych pierścieniach tłokowych olej tzw. odmą skrzyni korbowej jest wydmuchiwany do układu dolotowego.
Góra |
|
 |
bunczu |
#612146 Wysłany:
15 Wrz 2012, 03:22; Temat postu: Re: Olej pod filtrem powietrza |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: dolnośląskie. Rejestracja: 31 Lip 2011, Posty: 641 Pomógł: 10
|
benio96 napisał(a): Witam. Jestem świeżym posiadaczem fiata punto 2 1.2 benzyna. A także nowy na forum więc proszę o pomoc. Niedawno wymieniłem u mechanika uszczelkę pod głowicą ponieważ ciekł olej dzisiaj patrzę a tam cała głowica zalana i spód filtra i tu moje pytanie, dlaczego? Właśnie przed chwilą odkręciłem filtr powietrza i myślę że to mógł się odpiąć przewód pod filtrem ale to tylko moje spekulacje  Przepraszam za wtrącanie się, ale przyznam się, że dziwię się mechanikowi bo przy wymianie UPG powinien od razu dla pewności wymienić pierścienie - nie jestem mechanikiem, a nawet ja o tym wiem 
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
lioton |
#612604 Wysłany:
16 Wrz 2012, 17:41; Temat postu: Re: Olej pod filtrem powietrza |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Sławomir
Samochód: Lancia Delta
Silnik: 1.6 120KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: RSTR / KRK Rejestracja: 26 Cze 2008, Posty: 1133 Pomógł: 9
|
bunczu napisał(a): przy wymianie UPG powinien od razu dla pewności wymienić pierścienie Eee herezje głosisz Niby po co, skoro wypaliło UPG to wymieniasz UPG, co mają pierścienie do UPG. bunczu napisał(a): nie jestem mechanikiem To już wiemy ... 
_________________ ♥ MSC ♥ http://www.michael-schumacher.de/en/
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|