Witam Wszystkich,
Jestem nowy na forum. Planuję kupić Fiata Grande Punto (dawno temu miałem Uno

), jak się uda to może będę częściej pisał

Znalazłem coś takiego
http://www.carserwis.pl/Samochody-uzywa ... de%20PuntoAuto jest dość drogie, ale ma mały przebieg (aż za mały jak na 4 letnie auto) oraz półautomatyczną skrzynię biegów (zastanawiam się czy to wada czy zaleta).
Skrzynia była naprawiana w ASO w lutym tego roku, padła jakaś elektronika od zmiany biegów, wcześniej w 2011 był jakiś wyciek z tej skrzyni i pewnie on spowodował awarię. Koszt naprawy to ok. 2000zł, ale klient dostał spora zniżę. Zastanawiam sie czy te skrzynie nie są jakieś awaryjne i czy mi cos nie padnie - ja pewnie zniżki już nie dostanę

Auto zostało odkupione od salonu, a w salonie jeździło jako auto pokazowe z zamontowanymi udogodnieniami (cokolwiek to znaczy) dla niepełnosprawnych, które zostały zdemontowane i auto odkupiła prywatna osoba, która obecnie kupiła nowe auto a to zostało w rozliczeniu. Samochód jest niby bezwypadkowy. Człowiek z serwisu przy mnie sprawdzał grubość lakieru elementów i nigdzie nie było więcej niż 170um.
Można dokupić gwarancję na 12 miesięcy.
Co o tym myślicie? Może ktoś ma auto z taką skrzynią. Co ewentualnie mógłbym jeszcze sprawdzić? Niestety nie znam się za bardzo na samochodach. Do tego mam strasznie negatywne doświadczenia z kupnem używanych aut i motocykli i wszędzie widzę podstęp, co skutecznie blokuje mi zakup auta.