|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 07:15
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
rybus |
#617586 Wysłany:
06 Paź 2012, 14:21; Temat postu: Świecąca się kontrolka ciśnienia oleju |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: glowno Rejestracja: 12 Cze 2008, Posty: 11
|
Witam, Sprawa wygląda następująco: otóż wczoraj wykasowałem sobie błąd poduszki przez standardowy kabel http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/inter ... -obd2.html i tak jak zwykle udało się wykasować błąd poduszki:) niestety w tym samym momencie zaczęła się świecić kontrolka ciśnienia oleju, pierwszą oczywistą sprawą była wymiana czujnika ciśnienia, niestety ta operacja nie pomogła:( ale przynajmniej wykluczyła najbardziej oczywistą sprawę:) Teraz pytanie do Was czym jeszcze może być spowodowane świecenie się tej kontrolki i gdzie szukać przyczyny i naprawy? Dodam, że silnik pracuje normalnie i po odkręceniu korka oleju widać olej na wałku więc ciśnienie jest ok, przynajmniej ja do takich wniosków doszedłem... Czekam na Wasze propozycję napraw i może ktoś już się z czymś takim męczył i pomoże:) Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Thomas |
#617593 Wysłany:
06 Paź 2012, 15:07; Temat postu: Re: Świecąca się kontrolka ciśnienia oleju |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
rybus |
#617597 Wysłany:
06 Paź 2012, 15:13; Temat postu: Re: Świecąca się kontrolka ciśnienia oleju |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Może i tak tylko nie wiem jak to sprawdzić:( tzn. posprawdzałem te kable które było widać i przeczyściłem wszystkie styki które widziałem i efekty taki że pali się nadal...
Jakieś porady?
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#617599 Wysłany:
06 Paź 2012, 15:30; Temat postu: Re: Świecąca się kontrolka ciśnienia oleju |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
rybus |
#617609 Wysłany:
06 Paź 2012, 16:36; Temat postu: Re: Świecąca się kontrolka ciśnienia oleju |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
To też sprawdzę i dzięki za szybkie podpowiedzi:) Chwilowo odłączyłem aku i może to w jakiś sposób przywróci sytuację sprzed mojej "naprawy" poduszki:D Przeszukałem też wszystkie możliwe bezpieczniki w książce i żaden nie odpowiada za czujnik czy pompę oleju z tego co widziałem, chyba że jestem w błędzie?
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|