hudy napisał(a):
Witam.Dziś po całodniowym postoju ruszyłem samochodem i po przejechaniu 500 metrów zapaliła się kontrolka cieczy chłodzącej.Wiedziałem ze to nie wina przegrzewającego się silnika bo jak niby jak po 500 metrach miałby się tak zagrzać ale profilaktycznie zajrzałem pod maskę.Węże chłodne,silnik chłodny a w zbiorniczku płyn.także pewnie czujnik zastrajkował. proszę mi powiedzieć gdzie ten czujnik się znajduje?? Aha i czy są jakieś rodzaje czujników bo ja mam zegary bez wskaźnika temperatury tylko z lampką... patrzyłem na stronę intercars i widzę że tych czujników jest chyba ze 4 rodzaje i każdy inaczej wygląda...
Miałem ten sam problem ze swoim. We Wrocławiu źle mi dobrano czujnik - wersja z lampką, a sprzedano mi do wersji ze wskazówką - i jeździłem z tym, ale będąc w Oleśnicy trafiłem na kogoś w sklepie "osiedlowym", kto wiedział co jest grane i po numerze VIN dobrano mi dobry czujnik do wersji z lampką.
Ten mój jest koloru czarnego - plastik w obwodzie bolca, w który wciskasz kabel - choć kolorem nie ma co się sugerować (ten zły do wskazówki był koloru czerwonego). Niech Ci dobiorą po VIN.
Czujnik masz wkręcony w blok silnika, obok rozrządu. Stojąc na wprost maski masz to po lewej stronie z tyłu silnika. Wkręcony jest on. Tutaj masz co i jak - zjedź niżej by zobaczyć to czego szukasz;
http://autokacik.pl/printthread.php?Cat ... ype=threadAutor postu otrzymał pochwałę