|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 15:21
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
hudy |
#620868 Wysłany:
20 Paź 2012, 21:39; Temat postu: falowanie obrotów |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: S
Województwo: małopolskie [K]
|
Witam.Panowie czy silniczek krokowy wpływa na falowanie obrotów tylko na benzynie czy na gazie również?? Na wolnych obrotach i na lpg i na PB lekko skaczą obroty.Nie wiem czy to może być tylko wina krokowaca czy jeszcze czegoś..
|
|
Góra |
|
 |
|
|
pies86 |
#621030 Wysłany:
21 Paź 2012, 16:07; Temat postu: Re: falowanie obrotów |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Wodzisław Śl. Rejestracja: 02 Lut 2010, Posty: 973 Pomógł: 3
|
wyczyść krokowca to się dowiesz
_________________ topic23668.html <- zapraszam do mojej kropki
topic30138.html - WYKONAM CAR AUDIO-zabudowy,panele,itp
Nie robić interesów z raxor19 pajac i krętacz
|
|
Góra |
|
 |
hudy |
#621057 Wysłany:
21 Paź 2012, 17:52; Temat postu: Re: falowanie obrotów |
|
 |
Puntoświr |
|
a korkowiec ma wpływ na obroty na PB i LPG czy tylko na PB??
|
|
Góra |
|
 |
pies86 |
#621118 Wysłany:
21 Paź 2012, 20:04; Temat postu: Re: falowanie obrotów |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
jeśli wolisz gadać niż wziąć się do roboty to powodzenia ci życzę w tym temacie-Przyczyn może być 100! a gadaniem nie wyeliminujesz poszczególnych usterek pewnych elementów
|
|
Góra |
|
 |
punto 1.6 |
#621123 Wysłany:
21 Paź 2012, 20:08; Temat postu: Re: falowanie obrotów |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marek
Samochód: Punto I 5d
Silnik: Inny
Wersja: ELX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Przemyśl Rejestracja: 20 Lip 2010, Posty: 1775 Pomógł: 40
|
pewnie nie zmieniłeś powietrza w kole zapasowym na zimowe, i mogą obroty falować 
_________________ PUNTO ELX 1.6 16vT = 320HP & 360NM
|
|
Góra |
|
 |
pies86 |
#621155 Wysłany:
21 Paź 2012, 21:00; Temat postu: Re: falowanie obrotów |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
punto 1.6, widzę Tobie też się kończy cierpliwość na taki gatunek typa
|
|
Góra |
|
 |
hudy |
#621163 Wysłany:
21 Paź 2012, 21:25; Temat postu: Re: falowanie obrotów |
|
 |
Puntoświr |
|
Grzecznie pytam więc nie wiem po co te nerwy.Widzę że lepiej nabijać posty idiotycznymi odpowiedziami niż w jednym zdaniu odpowiedzieć konkretnie na pytanie... pies86, ze 100 elementów to ten samochód się chyba składa... wiem jakie mogą być przyczyny falowania ale pytam czy krokowiec może mieć wpływ na falowanie na gazie?? Nie mam czasu bawić się w czyszczenie więc podjadę do mechanika i niech on z tym zrobi.A was panowie pytam dlatego żeby mi mechanik nie zaczął wymyślać że to trzeba wymienić później tamto i skończy się na tym że wymienię tyle części że przekroczą wartość samochodu (czyli góra 5  )...
|
|
Góra |
|
 |
pies86 |
#621216 Wysłany:
22 Paź 2012, 00:13; Temat postu: Re: falowanie obrotów |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
1. jeśli masz zamiar jechać do mechanika po co się pytasz na forum? 2.jeśli mechanik będzie chciał i tak Cię obdoi z kasy bo masz zerowe pojęcie o autach 3.nie nabijamy postów idiotycznymi tekstami, raczej nabijamy (albo lepiej nie piszę...) 4.nawet nie chciało Ci się wpisać w wyszukiwarce nazwy twojego problemu tylko poszedłeś na pałę 5.nawet nie masz pojęcia jak wiele może być przyczyn falowania obrotów(zaczynają się one właśnie od nie dokręconej śrubki przepustnicy po uwaloną UPG lub zużycie pierścieni itp) 6.Ja bardzo chętnie pomagam ludziom którzy mają chęci i robią coś w kierunku rozwiązania problemu np "hej faluj mi obroty wyczyściłem krokowego i nic to nie daje ..." "hej falują mi obroty.Przeszukałem forum pod tym kątem ale nic nie znalazłem, może źle szukałem jak co to podrzucie mi temat gdzie to było poruszone bo jestem nowy na forum i w dodatku kompletnym laikiem..."
A u Ciebie to wygląda tak: "falują mi obroty. Wejście poszukajcie za mnie co z tym może być nie tak bo mi się niechce nawet neta przeszukać, a najlepiej jak by któryś z was przyjechał do mnie i mi to zrobił za free...(po naprawie) Co tak długo?!!?
pomimo tego napisałem ci co masz zrobić i prawdopodobnie pomoże ci to na 70% A ty nie masz czasu dosłownie poświęcić 15min na to by ułatwić sobie sprawę i wolisz pojechać do mechanika który z ciebie zedrze mówiąc że wymienił krokowego albo całą przepustnicę bo np krokowca nie idzie wymontować i za samą część zapłacisz mu 50-200zł do tego robota 50zl A w efekcie on wyczyści tylko krokowca co zajmie mu 15 min no i może cala przepustnicę żeby wyglądała jak nowa no max 30min.A ty mu ładnie zapłacisz bo nie będziesz miał wyjścia(nie oszukujmy się przecie mechanik ci nie powie że zajelo mu to 10 min bo tylko krokowca wyczyscił i powie ci 20 zł za usługę-bo za 20zł to mu się auta na warsztat nie opłaca brać) więc teraz się zastanów czy nie warto ruszyć dupy do kropka i wyczyścić tego krokowca i stracić 15min które dla ciebie może się okazać warte 250zł? bo żebyś potem nie zakładał tematu pt."czy mechanik mnie oszukał?"
|
|
Góra |
|
 |
hudy |
#621324 Wysłany:
22 Paź 2012, 17:33; Temat postu: Re: falowanie obrotów |
|
 |
Puntoświr |
|
Słuchaj nie zadawał bym pytania gdybym wiedział o co chodzi albo gdybym to znalazł na forum. Szukałem i znalazłem tylko tematy w których pisało o falowaniu i czyszczeniu krokowca ale dla PB a o LPG nie było mowy dlatego pytam czy krokowiec wpływa na falowanie na LPG.Co do mechaniki to jakieś pojęcie mam gdyż z poprzednimi samochodami zawsze wszytko robiłem sam i nie były to samochody tak jak punto gdzie wszytko jest na linkę... mechanikowi zostawiałem tylko grubsze roboty np przy silniku ale teraz powiem ci że mam już dość leżenia pod samochodem i bawienia się domorosłego mechanika.Wolę pod kobitą poleżeć niż pod autem 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|