|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 17:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wachumlody |
#624069 Wysłany:
04 Lis 2012, 01:51; Temat postu: Czy zawieszenie w Grande jest takie samo jak w Corsie D? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sporting
Województwo: łódzkie [E]
|
Witam wszystkich forumowiczów  Potrzebuje pomocy odnośnie amortyzatorów (przód/tył) oraz sprężyn (przód/tył) a jedynie wy forumowicze jesteście w stanie mi pomóc  Chodzi mi o taką rzecz,czy zawieszenie (to co wyżej opisałem) w grande punto jest takie samo jak do opla corsy D? Mam możliwość kupić taniej (jakieś 350zł) zawieszenie gwintowane to Corsy D. "znawcy" mi powiedzieli,że jest to samo ale wole zapytać się na forum żeby nie strzelić gafy. Z góry dziękuje za pomoc  Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez wachumlody, 04 Lis 2012, 03:41, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
|
|
domin45670 |
#624074 Wysłany:
04 Lis 2012, 02:53; Temat postu: Re: Zawieszenie przód i tył. Pomocy :( |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
wachumlody napisał(a): Chodzi mi o taką rzecz,czy zawieszenie (to co wyżej opisałem) w grande punto jest takie samo jak do opla corsy D? I taka powinna być nawa tematu. Proszę poprawić.
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
eRBe |
#625424 Wysłany:
10 Lis 2012, 19:04; Temat postu: Re: Czy zawieszenie w grande jest takie samo jak w corsie D? |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 18 Wrz 2011, Posty: 44
|
Jest to całkiem możliwe, ponieważ do Corsy D i GP amortyzatory do tego roku dostarczała jedna firma Cofap (spółka córka Magneti Marelli). Amortyzatory mogą z zewnątrz mogą wyglądać tak samo, ale należy pamiętać, że liczy się to co w środku. Tak dla przykładu Corsa D ma 6 różnych zaworów w amortyzatorach - benzyna zwykła i sportowa, diesel zwykły i sportowy, ecoflex i OPC. Oprócz tego mogą mieć różne ciśnienie gazu w środku i różną długość. Jeśli dobierzesz amortyzatory z podobnej konstrukcji (długość amortyzatora, waga auta i wersja silnikowa) to powinno być ok.
Pozdrawiam, eRBe
_________________ Fiat Punto II FL Rocznik 2003
|
|
Góra |
|
 |
look_asss |
#659833 Wysłany:
13 Kwi 2013, 22:49; Temat postu: Re: Czy zawieszenie w Grande jest takie samo jak w Corsie D? |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.9 130KM mJTD
Paliwo: ON
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Pszczyna Rejestracja: 01 Sie 2011, Posty: 10
|
i co pasuje czy nie ??? nikt nie sprawdził ?? 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|