Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Van
Województwo: podkarpackie [R]
Witam
Mam taki problem. Po trasie auto stało ok godzinę i nie da się go odpalić Po przekręceniu kluczyka słychać pompę paliwa, gaśnie kontrolka immobilizera i świec żarowych Rozrusznik nawet nie cyknie i na desce zapala się żółty trójką z wykrzyknikiem Czy macie jakiś pomysł, co może być przyczyną? W ciągu miesiąca zrobiłem ponad 7tys km i nie było żadnych problemów To jest grande punto van 1,3 multijet z 2008r
Temat postu: Re: Problem z odpaleniem 1,3 multijet
Forumowicz
No właśnie się nie resetują ani nie przygasają Nawiewy pracują też dobrze dlatego akumulatora nie podejrzewam
[ Dodano: 30 Lis 2012 10:42 ]
Dodam że po kliku próbach wczoraj wieczorem odpalił ale przez chwilę mrugała kontrolka od świec i świeciło ładowanie czego wcześniej nie było nigdy Jak auto zgasiłem to już drugi raz nie zapalił. To było wczoraj wieczorem Dzisiaj rano też nie odpala ale prąd jest w aucie
[ Dodano: 30 Lis 2012 13:41 ]
Już problem rozwiązany Urwany przewód masowy z zabrudzone styki w rozruszniku
Puntoświr
Imię: Wiesław
Samochód: Grande Punto 5d
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: pomorskie [G]
marko186 napisał(a):
Póki co mam to auto miesiąc, zrobiłem ponad 7tys i jestem bardzo zadowolony Spalanie 4,3 nawet fabie sdi pobił:-)
Jak założysz światła do jazdy dziennej to zejdzie jeszcze , ja bez problemu zszedłem UWAGA na 3,6 bo zapomniałem włączyć światła mijania latem, jestem przed dzień z montażem modułu do jazdy dziennej, bo taki widzę sens a nie wiercenie lub obwieszanie świecidełkami, a co do mego rekordu to przy prędkości 90-100 bez szaleństw, jechałem po 3 rano więc mały ruch latem.
_________________ Fiat Grande Punto 1.3MultiJet 4,5l / 100 no problem. Teraz od tygodnia 4 l / 100 w trasie po montażu modułu DRL. tzn od 11 stycznia 2023r
Forumowicz
To ja przy takiej jeździe miałem 3,8 średnie Ile kosztuje taki moduł do jazdy dziennej?? Bo jeżeli faktycznie obniżyłoby się spalanie o 0,5l na 100km to dałoby mi to oszczędność prawie 200zł na miesiąc...
Puntoświr
Imię: Wiesław
Samochód: Grande Punto 5d
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: pomorskie [G]
marko186 napisał(a):
Ile kosztuje taki moduł do jazdy dziennej??
Mamy u siebie takie po-montowane, ja oczekuję bo zostało 1 miesiąc gwarancji, a 3 dni temu wspomaganie mi padło i wymiana była, więc mogli by się czepić, na priw puszczę link.
_________________ Fiat Grande Punto 1.3MultiJet 4,5l / 100 no problem. Teraz od tygodnia 4 l / 100 w trasie po montażu modułu DRL. tzn od 11 stycznia 2023r
Puntoświr
Imię: Łukasz
Silnik: Inny
Wersja: Sport
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warsaw Rejestracja: 06 Kwi 20 Posty: 2100 Pomógł: 9
Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum