|
Obecny czas: 30 Kwi 2025, 06:10
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
przemas1g |
#635217 Wysłany:
04 Sty 2013, 18:00; Temat postu: Alarm Anaconda Lokalizacja |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Sępólno Krajeńskie [CSE] Rejestracja: 03 Sty 2013, Posty: 23
|
Witam, mam problem z alarmem, tzn.:
1. Nie mogę zlokalizować miejsca znajdowania się centralki alarmu ( pół dnia siedziałem na necie i czytałem gdzie co i jak, w samochodzie siedziałem szukałem, też nie mogłem znaleźć ) 2. Podczas załączenia i odłączenia alarmu, mrugną światła pozycyjne wraz z podświetleniem pokręteł nawiewu, co powoduje częste przepalanie żarówek, które niedawno wymieniałem . Samochodzik z 2002 roku 5d Więc proszę, abyście wypowiedzieli się, gdzie mniej więcej znajduje się owa centralka i czy po jej znalezieniu jest możliwość przerobienia ,żeby zamiast świateł pozycyjnych mrugały np awaryjne , ( koniecznie chodzi mi o to, żeby nie mrugały światełka podświetlenia pokręteł nawiewu, wtedy) Z góry dzięki ..
_________________ Wódka koks laski latem , to nie dla mnie jeżdżę fiatem 

Ostatnio edytowany przez przemas1g, 04 Sty 2013, 22:46, edytowano w sumie 1 raz
|
|
Góra |
|
 |
|
|
domin45670 |
#635266 Wysłany:
04 Sty 2013, 20:33; Temat postu: Re: Alarm Anaconda |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
przemas1g napisał(a): Alarm Anaconda Co alarm Anaconda? Nazwa tematu nie streszcza problemu, proszę poprawić.
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
mp3zenek |
#635313 Wysłany:
04 Sty 2013, 22:21; Temat postu: Re: Alarm Anaconda |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.8 16V 130KM
Wersja: HGT
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Witam Centralki alarmów najczęściej umieszcza się blisko skrzynki z bezpiecznikami (łatwo zamontować bo wszystkie przewody koło siebie). Bezpieczniki są po lewej stronie kierownicy pod klapką i tam bym szukał centralni (nie duże czarne pudełko), może być przyczepiona od góry na bezpiecznikami lub schowana za nimi. Zdjęcie poglądowe centralki, wiązki przewodów i pilotów:  Co do przepięcia świateł pozycyjnych na awaryjne to nie powinno być problemów, tylko trzeba zlokalizować odpowiednie przewody i je przepiąć tam gdzie trzeba. Tu bez miernika i podstawowej znajomość elektryki lepiej samemu tego nie ruszać. Zdjęcie poglądowe wyprowadzeń z wiązki alarmu: 
_________________ Pozdrawiam
mp3zenek
- Statystyki spalania mojej HaGieTki
|
|
Góra |
|
 |
przemas1g |
#635334 Wysłany:
04 Sty 2013, 22:50; Temat postu: Re: Alarm Anaconda Lokalizacja |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Sępólno Krajeńskie [CSE] Rejestracja: 03 Sty 2013, Posty: 23
|
mp3zenek Witam, dzięki kolego za informacje, wyczytałem , że często mogą znajdować się centralki pod osłoną kolumny kierowniczej, jutro przeszukam tam wszyściutko, mam nadzieję, ze z pozytywnym rezultatem. A co do tych świateł bardzo przydatny schemat, myślę, że się przyda. Pozdrawiam, szerokości przyczepności.
_________________ Wódka koks laski latem , to nie dla mnie jeżdżę fiatem 

|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|