Witam
Dziś rano po odpaleniu silnika wyświetlił się komunikat "Skontrolować silnik". Zgasiłem więc, przekręciłem kluczyk, czekam aż zgaśnie kontrolka od świec żarowych. I tutaj zaniepokoiła mnie jedna rzecz. Zawsze po przekręceniu kluczyka na kilka sekund włącza się pompa paliwowa (słychać ją delikatnie). Teraz uruchamia się ale po tych paru sekundach nadal pracuje a nie powinna (silnik nieuruchomiony). Poczekałem ok. minuty - chodzi cały czas. Kolejne 2 próby tak samo.
Czy to może być przyczyną tego, że zapaliła się kontrolka silnika? Może ciśnienie paliwa jest niewłaściwe i dlatego? Miał ktoś podobne objawy? Mam GP z 2005 r. 1.3 MJTD 90 KM z przebiegiem niecałych 77 000 km.
EDIT: Pompa zaczęła pracować normalnie, kontrolka jednak świeci się nadal, pewnie błąd trzeba wykasować na Examinerze. Na dniach będę w ASO to zdam relację co było przyczyną
[ Dodano: 17 Mar 2010 13:52 ]
EDIT2:Przed chwilą odpalam silnik - lampka od silnika normalnie zgasła, komunikat już się nie wyświetla

Czyżby fałszywy alarm? A może to wina paliwa?
Mam nadzieję, że błąd zapisał się w komputerze i po podłączeniu do Examinera będzie można odczytać z czym był problem.