|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:59
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wojuwoju |
#644611 Wysłany:
11 Lut 2013, 14:06; Temat postu: Zbyt wysoka temp. cieczy chłodzącej - ostatnie podejście!!! |
|
 |
Forumowicz |
|
Komunikat o zbyt wysokiej temp. cieczy chłodzącej przy odpalaniu silnika grande z 2006r. Tracę już nadzieję bo wszystko posprawdzane założony nowy mocniejszy akumulator itp, itd. (problemem jest tylko komunikat ) Moje pytanie jest takie czy istnieje możliwość zlikwidowanie ( obejście, odłączenie jakiegoś czujnika) tego komunikatu na stałe? Co czynić bo już nie mogę!!!
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Jerry1960 |
#644627 Wysłany:
11 Lut 2013, 15:40; Temat postu: Re: Zbyt wysoka temp. cieczy chłodzącej - ostatnie podejście |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: podkarpackie [R]
|
Sprawdź masę silnika oraz masę sterownika .
|
|
Góra |
|
 |
bunczu |
#644633 Wysłany:
11 Lut 2013, 16:00; Temat postu: Re: Zbyt wysoka temp. cieczy chłodzącej - ostatnie podejście |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: dolnośląskie. Rejestracja: 31 Lip 2011, Posty: 641 Pomógł: 10
|
Może to głupie, ale miałem dość podobny problem w MK1. Nie wymieniałeś czasem tego czujnika? Nie założono Ci przez pomyłkę innego, złego? Miałem tak w swoim Punciaku. Jeździłem po różnej maści mechanikach - czarownikach bo wystarczyło przejechać parę metrów by kontrolka temperatury płynu zaczynała świecić się. Oddawałem do elektryków - mechaników - magików i to samo. Okazało się, że...magicy walneli się w czujnikach i dostałem od innej wersji Punta.
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
wojuwoju |
#644660 Wysłany:
06 Mar 2013, 14:06; Temat postu: Re: Zbyt wysoka temp. cieczy chłodzącej - ostatnie podejście |
|
 |
Forumowicz |
|
Czujnik temp. wody był wymieniany, ale na 100% jest dobry. Masa silnika sprawdzana, ale masa sterownika gdzie to?
[ Dodano: 06 Mar 2013 13:06 ]
Problem rozwiązany!!! Wyczyszczony rozrusznik i nowy akumulator z dużą mocą rozruchową
|
|
Góra |
|
 |
kazaa |
#651111 Wysłany:
11 Mar 2013, 13:50; Temat postu: Re: Zbyt wysoka temp. cieczy chłodzącej - ostatnie podejście |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warsaw Rejestracja: 06 Kwi 2008, Posty: 2125 Pomógł: 10
|
wojuwoju napisał(a): Problem rozwiązany!!! Wyczyszczony rozrusznik i nowy akumulator z dużą mocą rozruchową
Dokładnie takie głupoty = aku w różnych fiatach  w zimę miałem nie raz w pandzie 1.2 lub w stilo
_________________ Nuova Bravo 2.0 mj sport 217PS @ 424 nm by Cinek Były user grande punto szprot 160ps  www.punto.glodzik.com
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|