Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Skrzypienie z okolic zawieszenia Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
AUTOMANIAK
Sympatyk kropek

Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 423
Tematy: 7

Post #64088 Wysłany: 15 Lis 2007 12:17 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam
Mam Punciaka IIFL z 2003r. Dynamic 5-d 1.2 16V z oryginalnym przebiegiem 51000km i dosyć często podczas jazdy dochodzi z okolic zawieszenia odgłos popiskiwania jakbym jechał starym Dużym Fiatem Mad , tak jakby odgłos ocierającej mokrej gumy o gume, troche mnie to drażni i prosiłbym o jakąś wskazówkę.

Również drażni mnie troche pedał od sprzęgła, którego nie da się wciskać równomiernie, bo najpierw jest opór a później już nie. Słyszałem że to dolegliwość fiatów. Czyżby mi się sprzęgło kończyło???
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grandziak
Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
13MC
Sympatyk kropek

Dni na forum: 686
Tematy: 1

Post #64711 Wysłany: 16 Lis 2007 23:35 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co do skrzypienia to sprawdź czy nie masz wahaczy do wymiany, wydaje mi się że miałem ten sam problem, trochę z tym zwlekałem i w efekcie opony z przodu do wymiany (sprawdź czy nie opony od wewnątrz nie są starte)

Sympatyk kropek

Imię: Czesiek
Dni na forum: 429
Tematy: 1

Post #64719 Wysłany: 16 Lis 2007 23:52 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie przejmowałbym się tym pedałem sprzegła ,ja mam na blacie 67000 przejechane i ten sam efekt o którym piszesz ale raczej to jest od docisku niż od samej tarczy sprzegła-dopuki kropek"ciągnie"przy ruszaniu nie ma efektu wysokich obrotów silnika a zero przyspieszenia to nawet o tym nie myśl żeby to wymieniać -taki tego urok
Pozdrawiam
rallypl
Puntoświr

Dni na forum: 511
Tematy: 11

Post #182076 Wysłany: 21 Paź 2008 21:57 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie napisałes gdzie to piszczenie (przód, tył) to piszczenie, i czy na dziurach zakretach itp?

U mnie z tyłu swego czasu piszczała linka recznego, ktora nieprzymocowana ocierała sie wahacz Very Happy

mrider
Puntoświr

Dni na forum: 603
Tematy: 15

Post #182096 Wysłany: 21 Paź 2008 23:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

rallypl nie żebym się czepiał ale popatrz na datę tego tematu... Myślę że przez ten rok kolega już rozwiązał ten problem Wink

Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne Szczerbol

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat