Witam
Mam Punciaka IIFL z 2003r. Dynamic 5-d 1.2 16V z oryginalnym przebiegiem 51000km i dosyć często podczas jazdy dochodzi z okolic zawieszenia odgłos popiskiwania jakbym jechał starym Dużym Fiatem , tak jakby odgłos ocierającej mokrej gumy o gume, troche mnie to drażni i prosiłbym o jakąś wskazówkę.
Również drażni mnie troche pedał od sprzęgła, którego nie da się wciskać równomiernie, bo najpierw jest opór a później już nie. Słyszałem że to dolegliwość fiatów. Czyżby mi się sprzęgło kończyło???
Grandziak Przyjaciel
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
13MC Sympatyk kropek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 686
Tematy: 1
Co do skrzypienia to sprawdź czy nie masz wahaczy do wymiany, wydaje mi się że miałem ten sam problem, trochę z tym zwlekałem i w efekcie opony z przodu do wymiany (sprawdź czy nie opony od wewnątrz nie są starte)
_________________ II FL 1,3 JTD ==> 106.000 km
Helmut Sympatyk kropek
Imię: Czesiek
Dni na forum: 429
Tematy: 1 Skąd: Świętochłowice
Nie przejmowałbym się tym pedałem sprzegła ,ja mam na blacie 67000 przejechane i ten sam efekt o którym piszesz ale raczej to jest od docisku niż od samej tarczy sprzegła-dopuki kropek"ciągnie"przy ruszaniu nie ma efektu wysokich obrotów silnika a zero przyspieszenia to nawet o tym nie myśl żeby to wymieniać -taki tego urok
Pozdrawiam
rallypl Puntoświr
Dni na forum: 511
Tematy: 11 Skąd: Dzierżoniów
rallypl nie żebym się czepiał ale popatrz na datę tego tematu... Myślę że przez ten rok kolega już rozwiązał ten problem
_________________ Punto 75 HSD
Alfa Romeo 166 Distinctive (2.4JTD niestety)
Fiat 500 Nuova
Trzy baki paliwa - ok. 650zł. Opłaty za przejazd autostradami - ok. 250zł. Zobaczyć na autostradzie niebieskie Lamborghini z kogutami na dachu - Bezcenne
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach