|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 07:46
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
Autor |
Wiadomość |
emdzej |
#648742 Wysłany:
28 Lut 2013, 21:25; Temat postu: Najpierw za małe obroty , teraz za duże . |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.6 8V 90KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: CW -> okolice Rejestracja: 19 Mar 2011, Posty: 7
|
Witam . Po wymianie nagrzewnicy odpaliłem auto dwa razy (w garażu , nie jeździłem) żeby sprawdzić, czy wszystko dobrze poskładałem . Chodził dobrze . Przy trzecim odpaleniu silnik wyraźnie się dławił (obroty ok 500 obr/min) . Po stopniowym dodawaniu gazu silnik pracował coraz równiej , dopiero przy 2500 praca była taka jaka być powinna . Przeczyściłem krokowca - nic to nie dało . Po kilkukrotnym przegazowaniu do 4000 silnik raz się dławił , raz miał za wysokie obroty ( ok 2000 ). Aktualnie dławienie ustało i obroty utrzymują się na poziomie 2000 - na zimnym i na rozgrzanym . Podczas jazdy przy wrzuceniu '' na luz '' obroty to 1500 . Krokowca czyściłem jeszcze raz , ale nie pomogło . Po odłączeniu wtyczki od krokowca obroty podnoszą się na 3000 , po podłączeniu wracają do 2000 . Krokowiec działa , bo sprawdzałem .
Aha , marchewa się nie świeci (w ogóle , podczas właczania zapłonu także nie - chyba coś z kompem ) .
Czego to może być przyczyna ?
Pzdr.
_________________ Nie odkładaj marzeń , odkładaj na marzenia
|
|
Góra |
|
 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 1 post ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|