|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 23:23
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
danielmax |
#653741 Wysłany:
23 Mar 2013, 19:49; Temat postu: padły wycieraczki |
|
 |
Puntomaniak |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: kuj-pom Rejestracja: 23 Gru 2009, Posty: 91
|
witam wycieraczki odmówiły mi posłuszeństwa( 3 msc po gwarancji  ) nagle stanęły i koniec, to znaczy potraktowałem co się da wd 40 i zaczęły działać ale następnego dnia padało i zdechły na amen w połowie szyby. Narazie aura nie pozwala aby pogrzebać czekam na ocieplenie i razkręce to zobacze co ijak. Widziałem że na forum już sporo osób miało z tym kłopot i njczęściej niestety to silnik (brak bezpiecznika ). Znalazłem http://www.unto.pl/mechanizm-wycieraczek-grande-punto-linea-silniczek-tgecs05b-p-3195.html .czy lepiej kupić cały czy tylko silnik? mam nadzieję że może tylko styki wtyczki ,ale zobaczę jak rozkręceto dam znać. może macie jakieś dodatkowe wskazówki ? -to co na forum już przeczytałem.
_________________ GRANDE PUNTO 1,4 8v- DYNAMIC -cross over
|
|
Góra |
|
 |
|
|
sebaoo2 |
#653838 Wysłany:
24 Mar 2013, 12:37; Temat postu: Re: padły wycieraczki |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Sebastian
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: ELX
Województwo: małopolskie [K]
|
A idzie w ogóle dostać sam silniczek? Z tego co przeglądam ogłoszenia to tylko całe mechanizmy z silniczkami są,być może się mylę 
|
|
Góra |
|
 |
danielmax |
#654682 Wysłany:
31 Mar 2013, 07:50; Temat postu: Re: padły wycieraczki |
|
 |
Puntomaniak |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Dynamic
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: kuj-pom Rejestracja: 23 Gru 2009, Posty: 91
|
silnik sam też jest ale tylko do MM jak inny producent to trzeba całość.
[ Dodano: 30 Mar 2013 12:55 ]
witam ponownie właśnie wymontowałem cały mechanizm wycieraczek i mam pytanie jak sprawdzić ? wtyczka ma 4 piny na których sprawdzać czy napięcie przechodzi ? do czego są te cztery piny? jak sprawdzic silnik ? wsamochodzie podłączyłem lampkę : 1-do czarnego- masa do białego plus- lampka pali cały czas wyłącza się tylko na 3 biegu przełącznika 2.-czarny z pozostałymi dwoma nic się nie pali w żądnych ustawieniach przełącznika czy tak ma być? może to jednak przekaźnik? - który to jest?
_________________ GRANDE PUNTO 1,4 8v- DYNAMIC -cross over
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|