|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 13:53
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Marek88 |
#654523 Wysłany:
26 Mar 2013, 21:06; Temat postu: Nie odpala |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.6 8V 90KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
|
Witam koledzy mam problem mianowicie jak jechałem w pewnym momencie stracił moc jak dojechałem do skrzyżowania to nie trzymał obrotów cały się trząsł, jak dodawałem gazu to wskazówka obrotomierza powoli wkręcał się na obroty. Jak dojechałem pod dom to pochodził parę minut i zgasł i już nie chce odpalić. Dodam ze cewka zapłonowa, świece, przewody wysokiego napięcia zostały przed zima wymienione. Dodam tez ze od kilku dni wcześniej samochód np. po dotarciu do celu jak dotykałem karoserii mnie kopało prądem jak nigdy?! Co mu jest????
|
|
Góra |
|
 |
|
|
bunczu |
#654541 Wysłany:
26 Mar 2013, 21:58; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: dolnośląskie. Rejestracja: 31 Lip 2011, Posty: 641 Pomógł: 10
|
Kurczę...mam to samo, gdy wysiadam  Dotykam drzwi i kop  Czyli niedługo przestanie jeździć 
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
n1ck3r |
#654724 Wysłany:
27 Mar 2013, 17:19; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Patryk
Silnik: 1.2 8V 73KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 24 Kwi 2012, Posty: 49
|
|
Góra |
|
 |
szogoon |
#655082 Wysłany:
29 Mar 2013, 01:00; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Sympatyk kropek |
Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle Rejestracja: 09 Lut 2011, Posty: 13
|
Rozumiem, że iskra jest na wszystkich świecach?
|
|
Góra |
|
 |
Marek88 |
#656239 Wysłany:
01 Kwi 2013, 10:59; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Sympatyk kropek |
Silnik: 1.6 8V 90KM
Województwo: śląskie [S]
|
szogoon napisał(a): Rozumiem, że iskra jest na wszystkich świecach? Iskry brak czyli poszła cewka zapłonowa. A to ze kopie karoseria to się okazało ze mam przebicie na instalacji elektrycznej przy termostacie. P.S. Przy okazji okazało się ze mam zepsutą sondę lambda (znowu jakieś 200zł) Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
marcin11146 |
#675089 Wysłany:
15 Cze 2013, 14:54; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Forumowicz |
Imię: marcin
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: S
Województwo: podkarpackie [R]
|
mam problem z puntem 1 nie odpala gdy przekręce kluczyk z rozrusznika słychac tylko pśtykniecie i nie odpali co to moze byc
|
|
Góra |
|
 |
bunczu |
#675111 Wysłany:
15 Cze 2013, 18:24; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: dolnośląskie. Rejestracja: 31 Lip 2011, Posty: 641 Pomógł: 10
|
marcin11146 napisał(a): mam problem z puntem 1 nie odpala gdy przekręce kluczyk z rozrusznika słychac tylko pśtykniecie i nie odpali co to moze byc Szczotki w rozruszniku rozleciały się (starły), bądź rozrusznik ma skorodowane kable - nie ma przejścia z aku. Sprawdź. Ps - u mnie poszły szczotki w zeszlym tygodniu. Naprawa 160 zł z robocizną i cześciami, albo samodzielnie wchodzisz pod auto 
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
adams9600 |
#675436 Wysłany:
17 Cze 2013, 09:29; Temat postu: Re: Nie odpala |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: WO/WOS Rejestracja: 26 Lut 2012, Posty: 696
|
Marek88 napisał(a): jak dotykałem karoserii mnie kopało prądem jak nigdy?! Co mu jest???? n1ck3r napisał(a): zwarcie?? Bingo  Też tak miałem, rozrusznik u mnie miał zwarcie w uzwojeniu, jak wymieniłem na nowy to już punciok nie razi mnie prądem  @Up To żeś zapłacił Za to byś kupił nowy i włożył bez problemu. Marek ma to samo co ja, za 230 zł widziałem Boscha sondę i taką chyba kupuję, bo brat kupił do swojego jakiś shit i okazało się że do puncioka pasuje ale są problemy, gorsze niż przed wymianą...
_________________ Gdy ktoś coś o mnie wspomni, powie że "był"...
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|