|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:00
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
bunczu |
#654392 Wysłany:
26 Mar 2013, 14:06; Temat postu: Silnik krokowy do Punto 1.1 |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: dolnośląskie. Rejestracja: 31 Lip 2011, Posty: 641 Pomógł: 10
|
Witam. Panowie, mam pytanko - czy ktoś z Was używał i poleci silniki krokowe z Allegro? Tam są w znacznie niższych cenach niż w sklepach. Nie wiem co to za firmy, producenci, jednego zapamiętałem: http://allegro.pl/silnik-krokowy-fiat-p ... 90527.htmlinne to po prostu "silniki krokowe". Nie mam możliwości wykręcenia swojego silnika - rozleciały się śruby, będę musiał to po prostu jakoś przeciąć, ale nie w tym problem - w wiadomo jakim sklepie i to nie będącym ASO, za zamiennik niewiadomo czego, policzyli sobie 200, za oryginał 380. Co mnie rozśmieszyło: nie zapytał jaki silnik, jaki model auta, jaki rocznik, a więc średnio wierzę w to, że telefonicznie sprawdzili mi to faktycznie poprawnie, gdy ceny tych wynalazków na Allegro to 30 zł. Miał ktoś, używał? Działa to? U mnie silnik zaniża obroty do 500 po redukcji biegów, po przygazowaniu, przez co silnikiem telepie, potrafi przy ostrym deszczu przygasić silnik na skrzyżowaniach, a cykliczne przy cofaniu na wstecznym silnikiem telepie tak, zę po prostu za chwilę może się zgasić. Jeździłem wczoraj z wypiętym - silnik chodzi idealnie równo, nie przygasa, nie telepie nim przy redukcjach, na wstecznym i przygazówkach. Czas na wymianę. Stąd Panowie pytanie, jak wyżej, do Was.
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
GrimlocK |
#654587 Wysłany:
27 Mar 2013, 00:11; Temat postu: Re: Silnik krokowy do Punto 1.1 |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 16V 120KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sport
Województwo: Poza Polską
|
Kupiłem taki kiedyś, działał bezproblemowo. Wcześniej kupiłem używany oryginał - niestety okazał się tak samo zepsuty jak mój, więc polecam chiński zamiennik pomimo niezbyt dobrych opinii w necie. Zdaje się, że ten który miałem u siebie był tej samej firmy co podany w linku.
|
|
Góra |
|
 |
bunczu |
#654650 Wysłany:
27 Mar 2013, 11:29; Temat postu: Re: Silnik krokowy do Punto 1.1 |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Ok, dzięki.
Muszę jeszcze dojść do tego czemu, gdy silnik jest zimny pracuje nierówno, a po rozgrzaniu, albo po lekkim dodaniu gazu chodzi równo. Odpinałem wczoraj krokowca na zimnym, silnik chodził tak mocno nierówno, że myślałem iż go z budy wyrwie - pracował równo po lekkim dodaniu gazu, gdy dzień wcześniej na rozgrzanym bez krokowca chodził równo.
Sonda raczej ok, skoro po rozgrzaniu i bez krokowca chodziło ok, a na zimnym nie za bardzo. Nie wiem co się z tym dzieje.
_________________ "Ciocia jeździła nim sporadycznie, polecam" - auto z ukrytą wadą silnika.
|
|
Góra |
|
 |
n1ck3r |
#654723 Wysłany:
27 Mar 2013, 17:16; Temat postu: Re: Silnik krokowy do Punto 1.1 |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Patryk
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 24 Kwi 2012, Posty: 49
|
to ci sie dzieje teraz zimna?? moze kable maja przebicie
|
|
Góra |
|
 |
bunczu |
#654776 Wysłany:
27 Mar 2013, 21:32; Temat postu: Re: Silnik krokowy do Punto 1.1 |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
n1ck3r napisał(a): to ci sie dzieje teraz zimna?? moze kable maja przebicie Kable WN są ok. Prędzej jest coś z kablami idącymi do samego krokowca. Wczoraj wepchałem to bardzo mocno, efekt: dziś silnik chodził niesamowicie równo, czego na wolnych obrotach od momentu zakupu po prostu nie pamiętam. Widocznie krokowiec sprawny, tylko z kablami jest problem. Teraz nawet przy gwałtownym hamowaniu nie telepie mi obrotami silnika bez redukcji, a i jednocześnie nie szarpie autem po puszczeniu gazu...
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|