|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 18:19
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Japoon |
#657977 Wysłany:
07 Kwi 2013, 00:02; Temat postu: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Estiva
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 17 Lut 2013, Posty: 67
|
Witam,potrzebuje dokładnego namiaru gdzie jest podpięta "podsufitka" jaki konkretnie bezpiecznik,listwa,gdzie itd.Z góry dziękuje 
_________________ wzbogacono o: -tempomat -oryginalny podłokietnik -kamera przód -kamera tył -światła do jazdy dziennej plany na: -oświetlenie drzwi przednich -podgrzewane fotele -podświetlenie schowka -tylna lampa w podsufitce -lusterko fotochromatyczne
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mazzik83 |
#658299 Wysłany:
08 Kwi 2013, 13:46; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
 |
Puntoświr |
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 23 Wrz 2011, Posty: 212 Pomógł: 11
|
Poszedł e-mail.
Ostatnio edytowany przez domin45670, 04 Cze 2013, 22:34, edytowano w sumie 1 raz |
Dlaczego odpowiedź nie została zamieszczona na forum? Na pewno inni forumowicze z chęcią by poznali odpowiedź na pytanie z pierwszego posta. |
|
|
Góra |
|
 |
Japoon |
#659572 Wysłany:
12 Kwi 2013, 21:04; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
mazzik83 napisał(a): Poszedł e-mail. Niestety chyba nie do mnie : /
_________________ wzbogacono o: -tempomat -oryginalny podłokietnik -kamera przód -kamera tył -światła do jazdy dziennej plany na: -oświetlenie drzwi przednich -podgrzewane fotele -podświetlenie schowka -tylna lampa w podsufitce -lusterko fotochromatyczne
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#659576 Wysłany:
12 Kwi 2013, 21:11; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
|
Body Computer M1 otrzymuje na wejściu sygnały "otwartych drzwi" na styku 57 (drzwi przednie po stronie kierowcy), 41 (drzwi tylne lewe), 56 (drzwi przednie po stronie pasażera) i 55 konektora E (drzwi tylne prawe) konektora A w M1. Przednia lampa sufitowa G10 zasilana jest w linii zabezpieczonej bezpiecznikiem F53 znajdującym się w Body Computer M1. Lampa sufitowa G10 zostaje zasilana z Body Computer M1, zgodnie z logiką opisaną poprzednio ze styku 25 konektora E, natomiast ze styku 3 konektora C przesyłany jest sygnał analogiczny sterowania czasowego. Body Computer M1 - konektor G - jest zasilany bezpośrednio z akumulatora w linii zabezpieczonej bezpiecznikiem maxifuse F2 w skrzynce bezpieczników w komorze silnika B1; zasilany jest natomiast poprzez kluczyk (INT) na styku 32 konektora D; styk 10 konektora H w M1 dostarcza do Body Computer masę odniesienia. Poprzez linię CAN Body Computer M1 łączy się z zestawem wskaźników E50 do ktrórego przesyła sygnał zapalenia, gdy to konieczne, lampki sygnalizacyjnej "otwartych drzwi" i włączenia buzzera dla sygnalizacji akustycznej. I wszystko z obrazkami w .pdf - http://www.sendspace.com/file/77ms2nAutor postu otrzymał pochwałę
|
|
Góra |
|
 |
mazzik83 |
#660132 Wysłany:
15 Kwi 2013, 10:42; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
 |
Puntoświr |
|
Japoon napisał(a): mazzik83 napisał(a): Poszedł e-mail. Niestety chyba nie do mnie : / patisz83@interia.pl ??
|
|
Góra |
|
 |
Japoon |
#660250 Wysłany:
15 Kwi 2013, 20:17; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
mazzik83 napisał(a): Japoon napisał(a): mazzik83 napisał(a): Poszedł e-mail. Niestety chyba nie do mnie : / patisz83@interia.pl" target="_blank ?? niestety nie ;/,ale dzięki za fatyge 
|
|
Góra |
|
 |
mazzik83 |
#660361 Wysłany:
16 Kwi 2013, 09:37; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
 |
Puntoświr |
|
No to popraw w profilu a nie się dziwisz że maile nie dochodzą 
|
|
Góra |
|
 |
Japoon |
#660423 Wysłany:
16 Kwi 2013, 15:21; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Tak jest Panie Kierowniku 
|
|
Góra |
|
 |
Limet |
#672440 Wysłany:
04 Cze 2013, 12:52; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
 |
Cesarz Bendzina |
 |
Imię: Michał
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: Inny
Wersja: Sport
Miejscowość: SBE - Śląskie Betlejem :E Rejestracja: 05 Kwi 2007, Posty: 2418 Pomógł: 3
|
taki--jeden, Hej mógł byś jeszcze raz wrzucic shcematy podłaczenia lampki sufitowej ?? chciał bym dołozyć odwietlenie w drzwiach i nie wiem gdzie sie podpinać ;P , albo odrazu schemat gdzie to jest wpiete w wersji emotion ;P jesli posiadasz takową wiedze pozdrawiam

MOJE Quasi Sport , Bianco & Nero Edizione Grande Punto
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#672520 Wysłany:
04 Cze 2013, 20:03; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
|
OPIS W drzwiach przednich zainstalowane są światła do oświetlenia podłoża ("światła oświetlające podłoże").
Świecenie się lamp sufitowych jest regulowane czasowo na bazie i z logiką sterowaną przez Body Computer.
- gdy otworzone zostaną jakiekolwiek drzwi zapalają się obie lampy na czas 3 minut; sterowanie czasowe które zostaje uaktywniane przy każdym ponownym otwarciu drzwi;
- gdy zamknięte zostaną wszystkie drzwi; przy key-off lampy pozostaną zapalone przez następne 10 sekund. Ten czas zostanie przerwany, jeżeli kluczyk zostanie ustawiony w pozycji key-on: w tym przypadku lampy zgasną natychmiast.
- gdy zostaną zamknięte wszystkie drzwi przy key-on on lampy zostaną zgaszone natychmiast.
- po wyjęciu kluczyka obie lampy zapalają się i uaktywnia się sterowanie czasowe na 10 sekund.
- po sterowaniu "zablokowania drzwi" gasną wszystkie lampy;
- po sterowaniu "odblokowania drzwi" obie lampy zapalają się i uaktywnia się sterowanie czasowe na 10 sekund.
- w przypadku interwencji wyłącznika bezwładnościowego lampy zostają zapalone przez czas 15 minut.
Zasilanie wszystkich lamp sufitowych przeprowadzane jest zgodnie z logiką kontroli napięcia akumulatora: przy kluczyku w STOP, po otwarciu jakichkolwiek drzwi lub pokrywy bagażnika zostaje ustawione sterowanie czasowe 15 minut, po którym wszystkie lampy sufitowe zostają dezaktywowane.
OPIS FUNKCJONALNY Body Computer M1 otrzymuje na wejściu sygnały "drzwi otwartych" na styku 57 (drzwi przednie po stronie kierowcy) i 56 (drzwi przednie po stronie pasażera) konektora A w M1.
Dwie lampy w drzwiach G51 i G52 zasilane są w linii zabezpieczonej bezpiecznikiem F53 umieszczonym w Body Computer M1.
Lmapy G51 i G52 zasilane są z Body Computer M1, ze styku 27 konektora E, natomiast ze styków 2 i 4 konektora C przesyłany jest sygnał analogiczny sterowania czasowego.
Body Computer M1 - konektor G - jest zasilany bezpośrednio z akumulatora w linii zabezpieczonej bezpiecznikiem maxifuse F2 w skrzynce bezpieczników w komorze silnika B1; zasilany jest natomiast poprzez kluczyk (INT) na styku 32 konektora D; styk 10 konektora H w M1 dostarcza do Body Computer masę odniesienia.
Załączniki: |
Bez tytułu.jpg [ 23.41 KiB | Obejrzany 2443 razy ]
|
|
|
Góra |
|
 |
Japoon |
#672620 Wysłany:
04 Cze 2013, 22:21; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Ctrl+c Ctrl+v Bezcenne;)
|
|
Góra |
|
 |
Limet |
#672653 Wysłany:
04 Cze 2013, 23:21; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
 |
Cesarz Bendzina |
 |
Imię: Michał
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: Inny
Wersja: Sport
Miejscowość: SBE - Śląskie Betlejem :E Rejestracja: 05 Kwi 2007, Posty: 2418 Pomógł: 3
|
Japoon, a czego wiecej oczekujesz?? jak dla mnie wystarczajace info , jest schemat pogladowy wiem gdzie szukac, nie wiem oczekiwałes ze przyjedzie i Ci to zamontuje czy jak ?:P taki--jeden, Dziekuje serdecznie za info  ciekawe jak wyglada wiazka w moich drzwiach

MOJE Quasi Sport , Bianco & Nero Edizione Grande Punto
|
|
Góra |
|
 |
Japoon |
#672666 Wysłany:
04 Cze 2013, 23:48; Temat postu: Re: Lampa wewnętrzna gdzie jest podpięta POMOCY. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
|
Limet napisał(a): Japoon, a czego wiecej oczekujesz?? jak dla mnie wystarczajace info , jest schemat pogladowy wiem gdzie szukac, nie wiem oczekiwałes ze przyjedzie i Ci to zamontuje czy jak ?:P taki--jeden, Dziekuje serdecznie za info  ciekawe jak wyglada wiazka w moich drzwiach EEEEEEEEEEEEEEE tam czepiasz się,pisałem tylko odnośnie prostoty doinformowania poprzez zastosowanie tych skrótów klawiszowych.A mi nikt nie musi montować bo sam to zrobie. 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|