|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
brum |
#659552 Wysłany:
12 Kwi 2013, 20:17; Temat postu: Problem z wymontowaniem poduszki!! |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Andrzej
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: łódzkie [E]
|
Nikt nie zauważył mojego posty to zadałem nowy. Panowie doradźcie coś z airbagiem nie mogę go zdjąć te zaczepy (druciki) którymi jest mocowany do kierownicy za żadnego ciorta nie mogę zsunąć aby odskoczył i aby go wymontować!! Mocowałem się ponad godzinę (długim i krótkim śrubokrętem potem zgiąłem tego długiego było lepiej) czuję te druciki naginam odpycham je w stronę środka kierownicy zeskakują, zsuwają się ze śrubokręta (klik, klik) ale nic airbag nie odchodzi!! Nerwy mnie wzięły i dałem spokój czy te druciki trzeba bardzo mocno napychać? Czy te zamki na kierownicy (mocowanie poduszki) mają kształt haczyka czy litery L
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Qbuch |
#659553 Wysłany:
12 Kwi 2013, 20:25; Temat postu: Re: Problem z wymontowaniem poduszki!! |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jakub
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Active
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
Miejscowość: Koszalin, Kołobrzeg, Czaplinek Rejestracja: 25 Maj 2012, Posty: 156 Pomógł: 1
|
No cóż, chyba nikt Ci nie może pomóc. Wiesz jak rozbroić, ale samo zsunięcie tych drucików to już loteria. Przy zmianie kierownicy też się z tym męczyłem strasznie, więc jedyne co Ci pozostaje niestety to próbować dalej. Innej możliwości odczepienia poduchy niestety nie ma. Powodzenia
_________________ Punto Grande 2.1 V8 - brzmi dużo lepiej - oto mój demon przyśpieszenia: topic35982.html
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#659557 Wysłany:
12 Kwi 2013, 20:37; Temat postu: Re: Problem z wymontowaniem poduszki!! |
|
|
Tutaj http://www.grandepuntoclub.com/forum/vi ... 32&t=33450masz pokazane mniej więcej jak wyglądają zaczepy i gdzie są. Są 2 opcje zdejmowania - albo przez otwory z tyłu kierownicy albo przez otwory z boki kierownicy - na tworzywie są zaznaczone małe kółeczka gdzie trzeba zrobić otwór. Ja długo męczyłem się z opcją pierwszą i użyłem opcji drugiej. Poszło łatwo a dziur nie widać prawie.
|
|
Góra |
|
 |
michal55yh |
#659563 Wysłany:
12 Kwi 2013, 20:47; Temat postu: Re: Problem z wymontowaniem poduszki!! |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Michał
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Active
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Ja męczyłem się około dwóch godzin. Złościłem się strasznie ale jakoś poszło. Już miałem tą poduchę wyrwać z tej kierownicy  Na końcu wsadzałem tam palce, wymacywałem drucika i palcem naprowadzałem śrubokręt. Tak jakoś mi się oczepiło.
_________________ Kia Sportage 1.7CRDI MY2012 Fiat Grande Punto 1.4 8V 2007
|
|
Góra |
|
 |
brum |
#661583 Wysłany:
20 Kwi 2013, 21:39; Temat postu: Re: Problem z wymontowaniem poduszki!! |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Andrzej
Województwo: łódzkie [E]
|
Witam taki--jeden  jesteś boski dzięki za podpowiedź odnośnie drugiego sposobu zdjęcia airbagu przez te zaślepki bez żadnego rozkręcania udało się!!! Polecam ten sposób !!!! ALE kierownicy na wprost nie ustawię frezy na kolumnie dopuszczają tylko ustawienie jakieś fabryczne domyślne czyli du..a!! Muszę na drążkach u jakiegoś "ustawiacza" przestawić  . AAA czy w Waszych kierownica podczas jazdy jest idealnie prosto??? Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
taki--jeden |
#661590 Wysłany:
20 Kwi 2013, 21:46; Temat postu: Re: Problem z wymontowaniem poduszki!! |
|
|
brum napisał(a): Witam taki--jeden  jesteś boski brum napisał(a): ALE kierownicy na wprost nie ustawię frezy na kolumnie dopuszczają tylko ustawienie jakieś fabryczne domyślne czyli du..a!! Muszę na drążkach u jakiegoś "ustawiacza" przestawić  . AAA czy w Waszych kierownica podczas jazdy jest idealnie prosto??? Jedź na zbieżność - ustawią tak, żeby było prosto. U mnie po wymianie opon na zimówki się trochę skrzywiła kierownica, ale jakoś bardzo mi to nie przeszkadza. Autor postu otrzymał pochwałę
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|