|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 19:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
domin45670 |
#659735 Wysłany:
13 Kwi 2013, 17:25; Temat postu: Diagnoza i naprawa zawieszenia / ukł. kier. z okolic Katowic |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
Znacie jakiś dobry warsztat, w którym specjalizują się w diagnozie i naprawie zawieszenia / układu kierowniczego? Chodzi o okolice Katowic. Z góry dzięki 
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
|
|
GialloExploit_SH |
#659756 Wysłany:
13 Kwi 2013, 20:23; Temat postu: Re: Diagnoza i naprawa zawieszenia / ukł. kier. z okolic Kat |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Mateusz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Miejscowość: Chorzów Rejestracja: 01 Sty 2013, Posty: 180
|
|
Góra |
|
 |
DracoSX |
#659769 Wysłany:
13 Kwi 2013, 21:20; Temat postu: Re: Diagnoza i naprawa zawieszenia / ukł. kier. z okolic Kat |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: SX
Miejscowość: Chorzów Rejestracja: 03 Lut 2013, Posty: 197
|
Także polecam ten warsztat, naprawiałem tam inne autko moje, szybko, sprawnie i w miarę tanio. Z Puntem też muszę się tam wybrać niebawem. Polecam
_________________ Steel mk I
|
|
Góra |
|
 |
adiKATO |
#659944 Wysłany:
14 Kwi 2013, 16:16; Temat postu: Re: Diagnoza i naprawa zawieszenia / ukł. kier. z okolic Kat |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: adrian
Samochód: Inny Fiat
Silnik: 1.2 16V 86KM
|
ja z kolei polecam mechanika w Katowicach na ul. Warszawskiej 50 w Katowicach. Nazywa się Krzysztof Peszak, specjalizuje się w wymianie i naprawie zawieszenia. Jedyne czego u niego nie zrobisz, to zbieżności. numer telefonu to 32 258 74 90 albo 605 954 025 Powiem szczerze ze zna sie jak nie wiem kto a i ceny ma bardzo dobre. Polecam Ci zadzwonić przed wizyta bo zawsze ma kilka aut... Ci co go znaja nie dadzą auto do nikogo innego...
_________________ przesiadka z punto na bravo... szesnastozaworowe lustro........
|
|
Góra |
|
 |
domin45670 |
#659953 Wysłany:
14 Kwi 2013, 17:17; Temat postu: Re: Diagnoza i naprawa zawieszenia / ukł. kier. z okolic Kat |
|
 |
Przyjaciel |
 |
Imię: Dominik
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: Active
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 25 Maj 2008, Posty: 14400 Pomógł: 128
|
adiKATO napisał(a): Jedyne czego u niego nie zrobisz, to zbieżności. W tym przypadku obawiam się, że odpada dobre podejście do zawieszenia / układu kierowniczego  Zależy mi na kompleksowym podejściu, żeby nie skończyło się na: "panie, wymienione to, to i to, ale żeby pan zauważył różnicę, to pierw musi pan pojechać na zbieżność", a po zbieżności i pustym portfelu dalej to samo.
_________________ PII 1.2 16v 3D Active 2002r. 128 000 km GRIGIO STEEL Gorąca Szesnastka Club
|
|
Góra |
|
 |
adiKATO |
#660104 Wysłany:
15 Kwi 2013, 08:30; Temat postu: Re: Diagnoza i naprawa zawieszenia / ukł. kier. z okolic Kat |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: adrian
Samochód: Inny Fiat
Silnik: 1.2 16V 86KM
|
domin45670 napisał(a): adiKATO napisał(a): Jedyne czego u niego nie zrobisz, to zbieżności. W tym przypadku obawiam się, że odpada dobre podejście do zawieszenia / układu kierowniczego  Zależy mi na kompleksowym podejściu, żeby nie skończyło się na: "panie, wymienione to, to i to, ale żeby pan zauważył różnicę, to pierw musi pan pojechać na zbieżność", a po zbieżności i pustym portfelu dalej to samo. nie zgadzam się, bo ten facet jak nie będzie umiał Ci pomóc to nic nie zrobi. i nie weźmie za to kasy.. Wiem bo ostatnio sypie mi się zawieszenie w moim bravo. Przyczyna była zima-dziury i moja dziewczyna, która nie dawno zrobiła prawko i zalicza prawie kazdy krater na jezdni. Pojechałem do Niego, powiedział mi że są amortyzatory do wymiany, a że są w tak strasznym stanie, to na bank są i wahacze do wymiany, albo regeneracji. I powiem Ci że miał rację. Kupiłem fajne używki z KYB, nowe wahacze z krafta i nie mam żadnego problemu. Potem oczywiście zbieżność. Możesz się z nim skonsultować, może Ci dokładnie powie co jest nie tak, a przypuszczam, ze moze wiedzieć.. ma ten warsztat dłużej niż ja żyje... Ale jak uważasz. A propos tego co napisałeś to takich "mechaników" jest masa. Ze swojego doświadczenia wiem, że w ASO nie ma mechaników, są tylko wymieniacze...
_________________ przesiadka z punto na bravo... szesnastozaworowe lustro........
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|