|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
premo1422 |
#658181 Wysłany:
07 Kwi 2013, 21:20; Temat postu: klekotanie, głośniejsza praca silnika |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Przemysław
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 16V 86KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
|
Witam, a więc mam dziwny problem ze sprzęgłem, o ile to sprzęgło.  A więc po odpaleniu silnika i przejechaniu paru km zaczyna wydobywać się z pod maski dziwny klekot, jakby coś było poluzowane- po naciśnięciu sprzęgła to ustaje. podczas jazy i wrzuceniu na luz nic nie słychać po wrzuceniu 2/3 biegu i dodaniu gazu terkotanie jest słyszalne. Jeśli ktoś wie co może być przyczyną i jak usunąć ten problem, to bardzo Dziękuje ( wszystko zaczęło się dziać po wymianie kompletu sprzęgła pasków klinowych oraz oleju) czytałem już trochę i może być łożysko oporowe tylko że sprzęgło było wymienione jakieś 40 tyś. temu więc czy możliwe żeby już padło?? żonka jak jeździ narzeka że ciężko wchodzi 2
|
|
Góra |
|
 |
|
|
marcineks100 |
#658575 Wysłany:
09 Kwi 2013, 09:44; Temat postu: Re: klekotanie, głośniejsza praca silnika |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Marcin
Silnik: 1.1 8V 55KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 27 Sty 2013, Posty: 41
|
Pewnie że mogło paść. Mógł być zastosowany jakiś "tani" zamiennik który żywotność ma krótszą. Ja np. słyszę szuranie u siebie na biegu jałowym, gdy wcisnę sprzęgło szuranie ustaje, i wiem że to łożysko, aczkolwiek musze jeszcze z takim polatać. Przy wymianie zalecam wymienić komplet 
|
|
Góra |
|
 |
premo1422 |
#664227 Wysłany:
02 Maj 2013, 11:34; Temat postu: Re: klekotanie, głośniejsza praca silnika |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
|
Góra |
|
 |
maru10g |
#666110 Wysłany:
09 Maj 2013, 12:07; Temat postu: Re: klekotanie, głośniejsza praca silnika |
|
 |
Puntomaniak |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: lubelskie [L]
|
Witam, mam problem z głośną pracą silnika, oto filmik: http://www.youtube.com/watch?v=5ZmsXjAMibMto jest pierwszy problem, drugi pojawia się po rozgrzaniu silnika, mianowicie gdy jadę obojętne na jakim biegu i puszczam gaz, silnik zaczyna hamować i słychać dosyć głośne wibracje, coś jakby tarły o siebie dwie zębatki, albo można to bardziej porównać do odgłosu kołatki którą się szybko kręci: http://www.pamiatki-kibica.pl/?606,kolatka-drewnianarok temu w silniku wymieniany był rozrząd, ale przed wymiana chodził tak samo.
_________________ FIAT -"Fix It Again Tomorrow"
|
|
Góra |
|
 |
premo1422 |
#667108 Wysłany:
13 Maj 2013, 21:57; Temat postu: Re: klekotanie, głośniejsza praca silnika |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
witam wszystko u mnie jasne winien alternator obudowa była tak uszkodzona ze facet nawet w ręku nie umiał obrócić go
po naprawie altka wszystko gra i buczy auto chodzi cichutko i sprawnie super
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|