|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 21:38
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
hoolio |
#669499 Wysłany:
24 Maj 2013, 06:24; Temat postu: Czy moge zostawiac auto na przekreconym wlaczniku do swiatel |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: Poza Polską
|
Witam, Dzisiaj chcialem wyjechac do pracy ale auto odmowilo posluszenstwa. Padl calkiem akumulator. Nawet kontrolki sie nie swieca. Wczesniej stal caly tydzien nie uzywany. Zostawilem go z przekreconym wlacznikiem swiatel mijania bo wydaje mi sie ze po wyciagnieciu kluczyka swiatla gasna. Czy to moze byc powod wyladowania akumulatora? Dodatkowe pytanko: czy punto 2 sygnalizuje beeperem ze swiatla sa zapalone po wyjsciu z auta? U mnie nie ma zadnego sygnalizatorka (beeperka) ani na mijania ani na pozycji.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
_marcin00_ |
#669503 Wysłany:
24 Maj 2013, 07:37; Temat postu: Re: Czy moge zostawiac auto na przekreconym wlaczniku do swi |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Samochód: Fiat Tipo II
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Easy
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: Toruń Rejestracja: 29 Sty 2010, Posty: 3642 Pomógł: 31
|
hoolio napisał(a): Zostawilem go z przekreconym wlacznikiem swiatel mijania bo wydaje mi sie ze po wyciagnieciu kluczyka swiatla gasna. Bo gasną, to nie może rozładować akumulatora, bo mój już dawno wyzionął by ducha. hoolio napisał(a): Dodatkowe pytanko: czy punto 2 sygnalizuje beeperem ze swiatla sa zapalone po wyjsciu z auta? U mnie nie ma zadnego sygnalizatorka (beeperka) ani na mijania ani na pozycji.
Nie ma takiej opcji, dopiero niektóre bogatsze wersje FL miały beeper, ale świateł chyba on też nie sygnalizował.
_________________ Było: Fiat Punto II 1,2 16V HLX Było: Fiat Stilo 1,6 Trofeo Było: Fiat Grande Punto Sport 1,4 t-jet Jest: Fiat Tipo Easy 1,4 t-jet
|
|
Góra |
|
 |
BogdanK |
#669549 Wysłany:
24 Maj 2013, 11:05; Temat postu: Re: Czy moge zostawiac auto na przekreconym wlaczniku do swi |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Bogdan
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Katowice Rejestracja: 15 Mar 2012, Posty: 2114 Pomógł: 51
|
Jak wyciągniesz kluczyk ze stacyjki, to nie powinny się palić żadne światła (nawet pozycyjne). Żeby zostawić na postoju Punto II z włączonymi światłami pozycyjnymi, to nie wystarczy je włączyć manetką, trzeba jeszcze specjalny przycisk w stacyjce włączyć. Więc to nie światła rozładowały Ci akumulator ( topic6013.html ).
Góra |
|
 |
hoolio |
#669553 Wysłany:
24 Maj 2013, 11:24; Temat postu: Re: Czy moge zostawiac auto na przekreconym wlaczniku do swi |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto II 3d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Wersja: ELX
Województwo: Poza Polską
|
BogdanK napisał(a): Jak wyciągniesz kluczyk ze stacyjki, to nie powinny się palić żadne światła (nawet pozycyjne). Żeby zostawić na postoju Punto II z włączonymi światłami pozycyjnymi, to nie wystarczy je włączyć manetką, trzeba jeszcze specjalny przycisk w stacyjce włączyć. Więc to nie światła rozładowały Ci akumulator ( topic6013.html ). Dzieki. Wlasnie przeczytalem caly ten post (spora lektura:P ) Zaczne u siebie od diagnostyki akumulatora czyli od sprawdzenia stopnia sprawnosci. Potem mozna szukac lewe pobory. Dzieki serdeczne. Mimo to licze na jakies sugestie. Moze ktos mial to samo i sobie poradzil z tym klopotem. Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|