|
Obecny czas: 23 Maj 2025, 05:56
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
tmptiger |
#669302 Wysłany:
23 Maj 2013, 08:18; Temat postu: Ustawienie wycieraczek. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Jakub
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Bojanowo/Leszno Rejestracja: 30 Gru 2012, Posty: 145
|
powiedzcie mi jak muszą być ramiona te co wychodzą z silniczka bo starałem się ustawić ale ni cholerę nie wychodziło. a wiadomo ramiona jak ustawie od wycieraczek to albo walą mi o plastik albo za bardzo się otwierają :l nie mam po prostu wyczucia jakoś .
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Lukasztg |
#672708 Wysłany:
05 Cze 2013, 09:01; Temat postu: Re: Ustawienie wycieraczek. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Lukasz
Samochód: Punto Bertone
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Tarnowskie góry / Regensburg Rejestracja: 01 Paź 2012, Posty: 80 Pomógł: 2
|
Heh bo na to jest tajemny sposób  robisz tak montujesz mechanizm z silnikiem, ale bez ramion wycieraczek. Odrkęcasz tą nakrętke na wieloklinie silnika , podnosisz tą blaszke z wieloklinu i obraczasz nią tak jakby kręcił nią silnik, obracasz w prawo. Obserwujesz wieloklin, który trzyma ramie wycieraczki (raz się będzie kręcił w prawo raz w lewo) nagle będziesz widział, że kręci się w lewo na chwile staje i zaczyna kręcić się w prawo, no i właśnie w momencie jak staje i zaczyna isć w prawo przykręcasz blache do silnika i działa. Autor postu otrzymał pochwałę
_________________ W rodzinie Lancia Thema 2.0 16VT, Fiat Coupe 2.0 16VT, Bravo 1.2 16V, Punto II FL 1.4 16V
|
|
Góra |
|
 |
NiebieskiSX |
#672730 Wysłany:
05 Cze 2013, 10:44; Temat postu: Re: Ustawienie wycieraczek. |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: MyLive
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Kraków NH Rejestracja: 16 Cze 2012, Posty: 2299 Pomógł: 13
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|