|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 18:24
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Wizar82 |
#681822 Wysłany:
21 Lip 2013, 20:25; Temat postu: Metaliczne stukanie przy ruszaniu |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Michał
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Olkusz Rejestracja: 30 Paź 2011, Posty: 29
|
No nic, po kilku dniach diagnostyki nie wiem co jest. A więc, przy ruszaniu na niskich obrotach słychać jak by bicie metal o metal. I nie wiem czy to poduszki silnika czy gumy przy wahaczach mogą wydawać takie odgłosy. Sprawdzałem wszystkie śruby ale trzymają się mocno. Nadmiernie , ze ostatnio były wymieniane końcówki drążków kierowniczych. Jakieś pomysły?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
MarMarK |
#681956 Wysłany:
22 Lip 2013, 16:26; Temat postu: Re: Metaliczne stukanie przy ruszaniu |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Marcin
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: 360*
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Mysłowice Rejestracja: 03 Paź 2008, Posty: 160 Pomógł: 3
|
Wizar82 napisał(a): Jakieś pomysły? Łącznik stabilizatora. Słychać to właśnie przy takiej wolnej jeździe, przy ruszaniu i zatrzymywaniu. Zwykle ujawnia się latem, gdy przychodzą upały (guma mięknie?).
_________________ Grande Punto 360° 1.4 77KM (2007)
|
|
Góra |
|
 |
Wizar82 |
#681988 Wysłany:
24 Lip 2013, 10:22; Temat postu: Re: Metaliczne stukanie przy ruszaniu |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Michał
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Dynamic
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Olkusz Rejestracja: 30 Paź 2011, Posty: 29
|
MarMarK napisał(a): Wizar82 napisał(a): Jakieś pomysły? Łącznik stabilizatora. Słychać to właśnie przy takiej wolnej jeździe, przy ruszaniu i zatrzymywaniu. Zwykle ujawnia się latem, gdy przychodzą upały (guma mięknie?). I to by miało sens. Mam nadzieje ,że się nie mylisz i ,że nie jest to coś z silnikiem. Jak będzie naprawiona awaria dam znaać co to było na 100%. [ Dodano: 24 Lip 2013 09:22 ]Pojawiłem się w serwisie Fiata i panowie doszli do wniosku ,że powodem było brak zbierzności i źle zamontowane końcówki drążków kierowniczych. Tylko odgłosy metaliczne pozostały i tak mysle czy nie jest to mała ilość oleju w skrzyni biegów.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|