|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 15:26
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
oxxygen |
#687626 Wysłany:
26 Sie 2013, 17:20; Temat postu: Instalacja gazowa- czy jest sens wymiany? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: A
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 16V 86KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Sporting
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: SY Rejestracja: 15 Sie 2013, Posty: 14
|
Obecnie mam instalację z ręcznym przełącznikiem na gaz. Z racji wieku auta (99r.) jest sens wymieniać sprawną instalację na nową i nowszą z automatycznym przełącznikiem? Gdyby koszt był rzędu 500 zł, to nawet nie ma co się zastanawiać, no ale jest to trochę większy wydatek.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Angry_Us3r |
#687627 Wysłany:
26 Sie 2013, 17:30; Temat postu: Re: Instalacja gazowa- czy jest sens wymiany? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: [CIN] Inowrocław Rejestracja: 26 Lip 2011, Posty: 5925 Pomógł: 35
|
Butla, wlew, zawory, miedź, reduktor, mikser - wszystko to samo, kupić używane Bingo M + wiązkę + krokowiec + emulator wtrysków STAG - na spokojnie w 300 się zmieścisz.
[ Dodano: 26 Sie 2013 17:30 ]
Tylko jaki jest sens? Jedyny "ficzer" to przełączanie po temperaturze, jak w sekwencji, albo po obrotach. Innej różnicy nie stwierdzisz.
_________________ Rany boskie, jeżdżę kioskiem
|
|
Góra |
|
 |
fenix8 |
#688158 Wysłany:
30 Sie 2013, 06:50; Temat postu: Re: Instalacja gazowa- czy jest sens wymiany? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Punto II 5d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Wersja: S
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: chrzanów Rejestracja: 20 Gru 2011, Posty: 267 Pomógł: 3
|
Angry_Us3r, jak już to Bingo-S (mpi)
oxxygen, jaką obecnie posiadasz instalkę, marka, model, jakieś fotki... bo może sie okazać że to groszowa sprawa/kwestia regulacji
_________________ Rzeczy niemożliwe wykonuje od razu Cuda zajmują mi trochę czasu West Coast Custom Fenix Garage - by Ortes Mechanika, Elektryka, Diagnostyka, Tuning Mechaniczny i Optyczny - priv MultiEcuScan & IawScan2 Club
|
|
Góra |
|
 |
oxxygen |
#688187 Wysłany:
30 Sie 2013, 10:28; Temat postu: Re: Instalacja gazowa- czy jest sens wymiany? |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Instalacja bodajże BRC. Jedna z pierwszych, które wyszła, gdyż samemu trzeba przełączyć na gaz. Instalacja jest sprawna teraz wymagała jedynie regulacji, bo obroty sobie pływały od 0-1200 i potrafił zgasnąć jadąc na luzie. Chwilowo nie mam dostępu do auta. Foto znalezione w necie http://www.elektroda.pl/rtvforum/files-rtvforum/brc_1712.jpg Moja wygląda identycznie, nie ma tylko wskaźnika ilości gazu w zbiorniku. A jak człowiek nauczył się jeździć na sekwencji, to trudno się odzwyczaić  A i wskaźnik ilości gazu by się przydał
|
|
Góra |
|
 |
fenix8 |
#688245 Wysłany:
30 Sie 2013, 14:03; Temat postu: Re: Instalacja gazowa- czy jest sens wymiany? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
jak obroty pływają to nie koniecznie wina gazu, sprawdź krokowy; on odpowiada w 95% za obroty jałowe (na noPB i LPG)
_________________ Rzeczy niemożliwe wykonuje od razu Cuda zajmują mi trochę czasu West Coast Custom Fenix Garage - by Ortes Mechanika, Elektryka, Diagnostyka, Tuning Mechaniczny i Optyczny - priv MultiEcuScan & IawScan2 Club
|
|
Góra |
|
 |
oxxygen |
#688248 Wysłany:
30 Sie 2013, 14:30; Temat postu: Re: Instalacja gazowa- czy jest sens wymiany? |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Póki co jest ok. Gazownik wyregulował, zobaczymy co będzie dalej. Przynajmniej już wiem z czym iść, jakby się coś działo  A dałoby radę dać pływak do zbiornika i wymienić to 'pudełko' co jest od przełączania gazu, żeby pokazywał ile jest go w zbiorniku?
|
|
Góra |
|
 |
fenix8 |
#688249 Wysłany:
30 Sie 2013, 14:31; Temat postu: Re: Instalacja gazowa- czy jest sens wymiany? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
kwestia jaki masz elektrozawór, i wskaźnik na nim ;p
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|