|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:15
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
adams9600 |
#686716 Wysłany:
21 Sie 2013, 16:33; Temat postu: Mikrofon studyjny + wieża |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: WO/WOS Rejestracja: 26 Lut 2012, Posty: 696
|
siema, dostałem mikrofon studyjny AKG, jest on na wejście jack 6,3 mm, w wieży mam właśnie takie wejście, wieża segmentowa, czyli te stare wielkie pudła. Wzmacniacz to Sony TA-F470. Pytanie brzmi czy da się podłączyć to tak abym mógł z tego mikrofonu nagrywać na lapka? nie mam w nim wejścia mikrofonowego bo jest już wbudowany, mam tylko wejście na głośniki/słuchawki, niedługo będę miał też kaseciaka, kolejny segment wieży więc się zastanawiam czy można się w to pobawić by ponagrywać coś z tego mikrofonu na kasetę?
_________________ Gdy ktoś coś o mnie wspomni, powie że "był"...
|
|
Góra |
|
 |
|
|
Krisldz |
#688712 Wysłany:
01 Wrz 2013, 23:13; Temat postu: Re: Mikrofon studyjny + wieża |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Krystian
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: S
Województwo: łódzkie [E]
|
Nie podłączysz w ten sposób raczej... chyba że miałbyś wejście na mikrofon w lapku to było by lepiej. Proponuje kupić jakiś najtańszy interfejs pod USB i już. A jak miałbyś kompa z wejściem na mikrofon to musiałbyś kupić przejściówkę z 6,3 mm na 3,5 mm (2zł) i dopiero, ale jakość nagrania była by na prawdę nie fajna. No ale skoro nie masz wejścia na mikrofon to tylko coś pod USB szukaj w sensie interfejsu ;p
|
|
Góra |
|
 |
adams9600 |
#688732 Wysłany:
02 Wrz 2013, 07:16; Temat postu: Re: Mikrofon studyjny + wieża |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: WO/WOS Rejestracja: 26 Lut 2012, Posty: 696
|
Krisldz napisał(a): kupić przejściówkę z 6,3 mm na 3,5 mm (2zł) i dopiero gdybym kupił taką przejściówkę to bym spalił kartę muzyczną. Nie można tego tak stosować.
_________________ Gdy ktoś coś o mnie wspomni, powie że "był"...
|
|
Góra |
|
 |
Krisldz |
#688770 Wysłany:
02 Wrz 2013, 11:48; Temat postu: Re: Mikrofon studyjny + wieża |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Krystian
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: S
Województwo: łódzkie [E]
|
nie spalisz, ja tak robiłem przez długi czas i nic się nie stało oczywiście robiłem to z mikrofonem dynamicznym bo pojemnościowy potrzebuje dodatkowego zasilania phantom wtedy to tylko interfejs albo mikser. Powiedz jaki masz ten mikrofon dokładnie podaj pełną nazwe
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|