|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:53
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Edimixer |
#691045 Wysłany:
15 Wrz 2013, 23:55; Temat postu: Kodowanie pilota c. zamka i immobilaisera do kluczyka |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Inne
Województwo: śląskie [S]
|
Witam, znalazłem klucz do Punto 1 z pilotem (z ELXa) i chciałbym zakodować go do mojego uniwersalnego alarmu. Istnieje taka możliwość? Gdzie takie coś i za ile można zrobić (jestem z pod Katowic)?
Druga sprawa, to dopisanie kluczyka do komputera. W instrukcji jest rozpisana taka procedura, ale nie wiem, czy dotyczy to wszystkich kluczy, czy tylko odzyskiwania utraconego kodu z fabrycznych kluczyków? W jednym z moich kluczyków urwało się uszko i o mało bym go zgubił.
Trochę boję się majstrować przy immobilaiserze, bo w najgorszym wypadku unieruchomię samochód, dlatego proszę o poradę.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
raczek89 |
#691180 Wysłany:
16 Wrz 2013, 22:49; Temat postu: Re: Kodowanie pilota c. zamka i immobilaisera do kluczyka |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Poznań Rejestracja: 26 Wrz 2010, Posty: 58
|
Aby wprowadzać nowy klucz do centralki potrzebujesz tego bordowego klucza. Jeśli go nie masz to nie wprowadzisz nowych kluczy (max ilość 2szt. +bordowy)
Oryginalny klucz z elx'a miał nadajnik podczerwieni (tak jak pilot od TV), a twój uniwersalny alarm , raczej na 100% jest radiowy na paśmie 433,92Mhz, więc nie da rady zgrać tych rzeczy.
Co do samego immo, to bez problemu można wyczyścić wpis immo z ECU i po kłopocie. (W razie takiej opcji PW)
_________________ Italiano Squadre
Diagnostyka Fiatów od 1993 do 2008 (2piny, 3piny, Obd2) -> Info PW
|
|
Góra |
|
 |
Edimixer |
#691193 Wysłany:
17 Wrz 2013, 00:34; Temat postu: Re: Kodowanie pilota c. zamka i immobilaisera do kluczyka |
|
 |
Puntoświr |
|
Bordowy klucz mam... gdzieś w domu, ale to nie problem. Centralka Fiata obsługuje do 7 kluczy. Przy programowaniu nowego klucza przekręcam matkę, następnie klucz który programuję i z powrotem matkę dla potwierdzenia? Obecne 2 klucze także trzeba programować? Wydaje mi się, że nie ma takiej potrzeby.
|
|
Góra |
|
 |
nemesis1 |
#696340 Wysłany:
20 Paź 2013, 12:28; Temat postu: Re: Kodowanie pilota c. zamka i immobilaisera do kluczyka |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Przemek
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: dolnośląskie [D]
|
podłączę sie pod temat ja mam oryginalny kluczyk z pilotem ale nie działa chciałem go zgrać z moim autem ale nie mam na podsufitce tego przycisku i tej kopułki do sparowania o co biega. dzieki za pomoc
|
|
Góra |
|
 |
Edimixer |
#696355 Wysłany:
20 Paź 2013, 13:06; Temat postu: Re: Kodowanie pilota c. zamka i immobilaisera do kluczyka |
|
 |
Puntoświr |
|
Po prostu nie masz sterowania zamka z pilota. Możesz o tym zapomnieć.
|
|
Góra |
|
 |
nemesis1 |
#696379 Wysłany:
20 Paź 2013, 15:06; Temat postu: Re: Kodowanie pilota c. zamka i immobilaisera do kluczyka |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
ok spoko dzieki za pomoc ps to po co oni dali kluczyk z przyciskiem i diodą?)
|
|
Góra |
|
 |
Edimixer |
#696387 Wysłany:
20 Paź 2013, 15:59; Temat postu: Re: Kodowanie pilota c. zamka i immobilaisera do kluczyka |
|
 |
Puntoświr |
|
Ktoś go musiał dorobić. Sprawdź jeszcze w bagażniku czy nie masz takiego modułu koło głośnika.
|
|
Góra |
|
 |
nemesis1 |
#696433 Wysłany:
20 Paź 2013, 19:52; Temat postu: Re: Kodowanie pilota c. zamka i immobilaisera do kluczyka |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
po której stronie szukać i trzeba cos rozbierać a jak bede miał to co to oznacza ?
|
|
Góra |
|
 |
Edimixer |
#696443 Wysłany:
20 Paź 2013, 20:28; Temat postu: Re: Kodowanie pilota c. zamka i immobilaisera do kluczyka |
|
 |
Puntoświr |
|
Nie, po otwarciu bagażnika, schyl się i popatrz, czy tam gdzie jest głośnik zamocowany. Raczej po prawej stronie, bo po lewej jest podświetlenie bagażnika.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|