|
Obecny czas: 02 Maj 2025, 05:21
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kixner |
#691447 Wysłany:
18 Wrz 2013, 20:20; Temat postu: Fiat punto 1.2 Dość Długo kreci zanim zapali |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Piotr
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Oleśnica Rejestracja: 10 Wrz 2013, Posty: 41
|
Witam. Szukałem podobnego tematu lecz nie znalazłem (lub zle szukałem), mianowicie chodzi o to punciak ma rożne nastroje raz zapali od szczały a raz musi troszkę pokręcić żeby odpalił po czym wszystko jest ok, obroty nie skaczą. A jeśli podczas odpalania dodam gazu pali od szczała .. przyczyna ?? przepustnica ? silniczek krokowy ? Po zapaleniu przeskakuje na gaz i nie ma też problemów ..
_________________ Było : Opel Vectra A 1.6 +lpg Fiat Bravo 1.8 GT 16V Fiat Bravo HGT 2.0 20V + LPG Jest: Fiat Punto 1.2 75km + lpg
http://fiatpunto.com.pl/topic43850.html
|
|
Góra |
|
 |
|
|
julian |
#691521 Wysłany:
19 Wrz 2013, 09:43; Temat postu: Re: Fiat punto 1.2 Dość Długo kreci zanim zapali |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: RZ / RP Rejestracja: 29 Sty 2008, Posty: 886 Pomógł: 3
|
Jak silnik ciepły to zapala od razu ?Czy też musi pokręcić ?Jak odpalisz na zimnym przy pomocy pedału gazu....to jak puścisz gaz od razu po odpaleniu to gaśnie może ?
|
|
Góra |
|
 |
Kixner |
#691535 Wysłany:
19 Wrz 2013, 11:25; Temat postu: Re: Fiat punto 1.2 Dość Długo kreci zanim zapali |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
julian napisał(a): Jak silnik ciepły to zapala od razu ?Czy też musi pokręcić ?Jak odpalisz na zimnym przy pomocy pedału gazu....to jak puścisz gaz od razu po odpaleniu to gaśnie może ? jak ciepły to zależy nieraz odrazu nieraz tez muszę pokręcić zależy jaki ma kaprys, lecz jak dodaje gazu to nie gaśnie odpala odrazu i trzyma obroty nie ma szarpania falowania czy gaśnięcia
_________________ Było : Opel Vectra A 1.6 +lpg Fiat Bravo 1.8 GT 16V Fiat Bravo HGT 2.0 20V + LPG Jest: Fiat Punto 1.2 75km + lpg
|
|
Góra |
|
 |
julian |
#691685 Wysłany:
20 Wrz 2013, 09:23; Temat postu: Re: Fiat punto 1.2 Dość Długo kreci zanim zapali |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Wygląda mi to na czujnik położenia wału - najlepiej by było zrobić podmiankę i zobaczyć jak auto będzie się zachowywać.Niech inni się jeszcze wypowiedzą.
Chodziło mi o to czy jak odpalisz na zimnym silniku z wciśniętym gazem i po odpaleniu od razu puścisz gaz - auto trzyma obroty czy od razu gaśnie ??
|
|
Góra |
|
 |
Kixner |
#691860 Wysłany:
21 Wrz 2013, 01:36; Temat postu: Re: Fiat punto 1.2 Dość Długo kreci zanim zapali |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
julian napisał(a): Wygląda mi to na czujnik położenia wału - najlepiej by było zrobić podmiankę i zobaczyć jak auto będzie się zachowywać.Niech inni się jeszcze wypowiedzą.
Chodziło mi o to czy jak odpalisz na zimnym silniku z wciśniętym gazem i po odpaleniu od razu puścisz gaz - auto trzyma obroty czy od razu gaśnie ?? nie mam skąd wsiąść czujnika na podmianę ale ja nie muszę wciskać gazu do podłogi wystarczy ze dodam go minimalnie i nie ma jakiś wąchań obrotów ani gaśnięcia odpala i trzyma ładnie i równo obroty dzisiaj na przykład cały dzień było dobrze, teraz właśnie wracałem z roboty i tak samo zero problemu odpalał od szczała, ale wczoraj czyściłem silniczek krokowy nie wiem moze coś pomogło
|
|
Góra |
|
 |
julian |
#691878 Wysłany:
21 Wrz 2013, 09:43; Temat postu: Re: Fiat punto 1.2 Dość Długo kreci zanim zapali |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Zrobiłeś adaptacje oczywiście po wyczyszczeniu silnika krokowego ?
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|