Witam, dzisiaj podczas spokojnej jazdy usłyszałem straszliwy łomot pochodzący z okolic silnika lub skrzyni, generalnie spod maski, zatrzymałem się wycieku żadnego nie było więc delikatnie ruszyłem dalej, rozpędzam powolutku auto 1,2,3 słyszę chrobotanie więc nie cisnę za mocno dochodzę do 4 biegu i zonk totalny brak 4, poza tym wszystko jest, może 5 wchodzi z lekkim oporem, może jakieś pomysły ??? Sprzęgło około roku temu wymienione poza tym hałas ustaje jak wciskam sprzęgło, aktualnie auto jest u mechanika, na dniach ma zajrzeć, powiedział że jeżeli spuści olej i będą jakieś metalowe elementy to radziłby drugą skrzynię bo nie da rady oczyścić łożysk ze skrzyni tak aby pozbyć się ewentualnych wszystkich ciał obcych, a co za tym idzie radziłby wymienić wszystkie łożyska w skrzyni, cała operacja wygląda na dość pracochłonną a co za tym idzie może wygenerować spore koszty, więc zacząłem się zastanawiać nad drugą skrzynią ,na allegro znalazłem coś takiego
http://allegro.pl/skrzynia-fiat-grande- ... 15262.html , niby od 1.2 ale jak spostrzegłem jest delikatna różnica w "pokrywce wybieraka" u mnie wygląda to trochę inaczej, czy w GP były różne skrzynie biegów ???
z góry dzięki za wszelkie pomysły
[ Dodano: 18 Paź 2013 21:23 ]jestem świeżo po wymianie skrzyni biegów, i najprawdopodobniej sprzedawca skorzystał na mojej niewiedzy, otóż najprawdopodobniej otrzymałem skrzynię biegów od Punto2 FL, z tego co zauważyłem na pewno różni się kształtem obudowy wybieraka, poza tym to już podczas jazdy zauważyłem że biegi są dłuższe, np przy prędkości 100km/h man jakieś 2700 obr/min, czy ktoś wie czym to może skutkować, może w GP jednak były montowane różne skrzynie ???, jeżeli ktoś ma wiedzę to proszę żeby się nią podzielił.