|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 17:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
felicjan777 |
#690422 Wysłany:
12 Wrz 2013, 12:06; Temat postu: po uruchomieniu silnika poziom płynu chłodniczego spada |
|
 |
Forumowicz |
Imię: piotr
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: lubelskie [L]
|
Poziom płynu chłodniczego w zbiorniku wyrównawczym spada z max. do min. zaraz po uruchomieniu silnika.Po wyłączeniu silnika wraca do max.Temperatura rośnie do 3/4 gdy stoję w korkach wentylator działa prawidłowo,termostat też. Co się dzieje???
|
|
Góra |
|
 |
|
|
staH |
#690427 Wysłany:
12 Wrz 2013, 13:41; Temat postu: Re: po uruchomieniu silnika poziom płynu chłodniczego spada |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Bolesławiec//łódzkie Rejestracja: 05 Cze 2010, Posty: 1389 Pomógł: 12
|
A zagrzewa się normalnie, czy trwa to długo?
_________________ Mam i ja. Punciak 1.2 MPI
Jakieś głośniki, kabelki, duperelki. Radyjka, wzmacniacze, zwrotnice i maty... wziąłbym to wszystko od razu na raty. Car Audio? A co to jest? Nie wiem o co kaman.
jawasaki ty złodzieju. Życzę Ci tego samego na każdym kroku.
|
|
Góra |
|
 |
felicjan777 |
#690436 Wysłany:
12 Wrz 2013, 14:58; Temat postu: Re: po uruchomieniu silnika poziom płynu chłodniczego spada |
|
 |
Forumowicz |
|
staH Silnik nagrzewa się tak jak zwykle tylko potem na pierwszych światłach wskazówka wędruje na 3/4 skali i tak za każdym postojem w korku.
|
|
Góra |
|
 |
julian |
#690524 Wysłany:
13 Wrz 2013, 09:49; Temat postu: Re: po uruchomieniu silnika poziom płynu chłodniczego spada |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: RZ / RP Rejestracja: 29 Sty 2008, Posty: 886 Pomógł: 3
|
Jak z ogrzewaniem ? Leci ciepłe / zimne powietrze ?
|
|
Góra |
|
 |
staH |
#690658 Wysłany:
13 Wrz 2013, 21:58; Temat postu: Re: po uruchomieniu silnika poziom płynu chłodniczego spada |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Bolesławiec//łódzkie Rejestracja: 05 Cze 2010, Posty: 1389 Pomógł: 12
|
Jak dla mnie jest to normalne, pompa zaczyna pracować, wtłacza płyn do układu. Mam to samo, a żadnych problemów, prawidłowo odpowietrzony, jeździ ok, remont generalny niedawno był.
_________________ Mam i ja. Punciak 1.2 MPI
Jakieś głośniki, kabelki, duperelki. Radyjka, wzmacniacze, zwrotnice i maty... wziąłbym to wszystko od razu na raty. Car Audio? A co to jest? Nie wiem o co kaman.
jawasaki ty złodzieju. Życzę Ci tego samego na każdym kroku.
|
|
Góra |
|
 |
felicjan777 |
#690683 Wysłany:
13 Wrz 2013, 23:07; Temat postu: Re: po uruchomieniu silnika poziom płynu chłodniczego spada |
|
 |
Forumowicz |
|
staH to ''zasysanie'' płynu jest dość dziwne ale pewnie masz racje pompa zaczyna działać i wtłacza płyn w układ. Kolega w pracy polecił mi podgrzać silnik na odkręconym korku od zbiornika wyrównawczego,niech sobie pobulgocze tzn. odpowietrzy się może. Zrobiłem tak i ponadto odkręciłem ten koreczek na przewodach do nagrzewnicy ale od razu zaczął lecieć płyn. Potem dolałem mu ta ok 0,5 l płynu i jak na razie wszystko gra.Wskazówka temperatury jest na środku nawet gdy stoję w korkach. Wygląda na to że gdzieś zapowietrzony był i stąd te skoki temperatury.
|
|
Góra |
|
 |
JacekPunto |
#697371 Wysłany:
24 Paź 2013, 22:59; Temat postu: Re: po uruchomieniu silnika poziom płynu chłodniczego spada |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Jacek
Samochód: Punto II FL 3d
Silnik: 1.2 8V 60KM
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Marcewo(PSL) Rejestracja: 19 Gru 2011, Posty: 56
|
Ja uważam, że po prostu płyn idzie w obieg i to dlatego, po prostu:)
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|