|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 20:49
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
addeek |
#69014 Wysłany:
02 Gru 2007, 22:14; Temat postu: problem z chłodzeniem silnika |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
witam, mam fiat punto 1.1 55s. Problem polega na tym, ze niedawno dolalem troche plynu chlodniczego, bo mialem troche pinizej minimum. Od tamtej pory (nie wiem czy to ma wpływ) zapala mi sie kontrolka od temperatury. Musze wtedy wylaczyc silnik i czekac az ostygnie. Chlodnica nie zawsze mi sie wlacza. Dzieje sie tak zawsze jak stoje w korku, bo jak jade to silnik jest chlodzony powietrzem i problem ten nie wystepuje. Mam tez problem z ogrzewaniem, czasem sie zdarza, ze nagle przestaje leciec cieplo. Chlodnica z reguly jest zimna, a kontrolka od temp. sie swieci. Czy to wina termostatu ??? czy to jakis czujnik ? Bardzo prosze o pomoc.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
BobMF |
#69021 Wysłany:
02 Gru 2007, 23:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
99% wina termostatu
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
Raq |
#69089 Wysłany:
03 Gru 2007, 10:06; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
|
te 99% to trochę za bardzo kategorycznie - układ chłodzenia może być zapowietrzony.
_________________ PUNTO I SX 1.6 MPI 142Nm/94KM
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#69430 Wysłany:
04 Gru 2007, 02:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
no dobra 97% 
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
dw124 |
#69868 Wysłany:
05 Gru 2007, 18:56; Temat postu: |
|
 |
Forumowicz |
|
czesc wszystkim mam problem z puntem 1 75 elx pali mi na bialo ale niebierze ni plynu i niekiedy jak dodaje gazu spada mi z obrotow
|
|
Góra |
|
 |
addeek |
#69966 Wysłany:
05 Gru 2007, 23:41; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
to byla jednak zapowietrzona chlodnica.
Dzieki za pomoc !
|
|
Góra |
|
 |
remo |
#70334 Wysłany:
07 Gru 2007, 14:12; Temat postu: Podobny problem:Punto 1.6 elx |
|
 |
Forumowicz |
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 07 Gru 2007, Posty: 1
|
Odpowietrzyli mi układ,pochodził dobrze 2 dni i dalej skacze temp.nie ma ogrzewania i parownik sie oszrania...Pomocy!!!!!!!!!! 
_________________ Jestem laikiem jeśli chodzi o mojego kropka..
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|