|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 11:25
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
DracoSX |
#698815 Wysłany:
03 Lis 2013, 11:05; Temat postu: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Chorzów Rejestracja: 03 Lut 2013, Posty: 197
|
Witam:) Jakie żarówki mijania polecacie do punciaka 1 aby dawały fajne jasne, w miarę mocne światło ?? Jaka marka, model, może ktoś ma coś sprawdzonego ?? bo nie chcę kupować w ciemno. Dzięki za pomoc
_________________ Steel mk I
|
|
Góra |
|
 |
|
|
raxor19 |
#698845 Wysłany:
03 Lis 2013, 13:48; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Tomek
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: S
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Łańcut Rejestracja: 11 Wrz 2011, Posty: 271 Pomógł: 2
|
Osram Night Breaker Plus Philips X-treme Vision+100% Philips Night Vision Tungsram H4 MEGALIGHT PLUS 90%
Ewentualnie po kosztach Bosma H4 Extreme White- słyszałem że fajnie świecą.
_________________ Krótka historia mojej małej motoryzacji Było: Fiat Cinqecento 704 cm³ , 23 kW/31 KM Było: Ford Fiesta MKIII 1.1cm³ 50KM Było: Honda Civic V D15B3, SOHC, 16V, 1493 cm, 94 KM Było: Fiat Punto 1108 cm³ Fire, SPI, 8v - 54 KM, 86 Nm ----------------------------------------------------------- Obecnie jest! : Fiat Punto 1108 cm³ Fire, SPI, 8v - 54 KM, 86 Nm + PODTLENEK LPG ------------------------------> topic40652.html <-------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
staH |
#698848 Wysłany:
03 Lis 2013, 14:05; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Bolesławiec//łódzkie Rejestracja: 05 Cze 2010, Posty: 1389 Pomógł: 12
|
Miałem tungsramy w zużytych lampach, no niby było trochę lepiej, ale jak kupiłem nowe lampy, to nawet zwykłe żarówki świecą lepiej, niż jakieś lepsze w poprzednich... Jakichś konkretnych żarówek jeszcze nie kupiłem. Ale myślę, żeby sobie kiedyś znowu tungsramy sprawić. Rozejrzyj się na allegro za nowymi lampami  Później dopiero warto inwestować w żarówki. Nie bierz jakichś drogich +100% bo ich zużycie jest szybsze. Na żarówki później stracisz tyle, co na dwie lampy  (masz na allegro nówki ori po około 60-80zł/szt.)
_________________ Mam i ja. Punciak 1.2 MPI
Jakieś głośniki, kabelki, duperelki. Radyjka, wzmacniacze, zwrotnice i maty... wziąłbym to wszystko od razu na raty. Car Audio? A co to jest? Nie wiem o co kaman.
jawasaki ty złodzieju. Życzę Ci tego samego na każdym kroku.
|
|
Góra |
|
 |
czech22 |
#698886 Wysłany:
03 Lis 2013, 17:56; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
Ja założyłem boscha plus60 extralife. Nie narzekam. Przed wymianą wyjmij klosz i wyczyść go porządnie od wewnątrz. Oczywiście delikatna szmatką.
|
|
Góra |
|
 |
DracoSX |
#698919 Wysłany:
03 Lis 2013, 21:04; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Ok dzięki za rady, jutro wybiorę się do sklepu i myślę ,że coś wybiorę dobrego za rozsądną cenę. A co myślicie o tych żarówkach, pewnie jakieś made in China, http://allegro.pl/zarowka-55w-super-whi ... 03798.htmlale cena za to atrakcyjna pytanie czy się to na coś nada heh, tak jakoś wpadłem na to w necie
|
|
Góra |
|
 |
julian |
#698993 Wysłany:
04 Lis 2013, 10:43; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Miejscowość: RZ / RP Rejestracja: 29 Sty 2008, Posty: 886 Pomógł: 3
|
DracoSX, powiem tak.Jak jedziesz w nocy to świecą super - po prostu cud,miód i malina.Wystarczy tylko,że zacznie padać deszcz (w nocy oczywiście) to nie widać absolutnie nic.Znam to z autopsji  Z mojej strony polecam Ci Osram Night Breaker.
|
|
Góra |
|
 |
wieza87 |
#698998 Wysłany:
04 Lis 2013, 11:30; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dawid
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Dynamic
Miejscowość: Wodzisław Śląski Rejestracja: 12 Sie 2011, Posty: 1224 Pomógł: 34
|
julian napisał(a): DracoSX, Wystarczy tylko,że zacznie padać deszcz (w nocy oczywiście) to nie widać absolutnie nic.Znam to z autopsji  Z mojej strony polecam Ci Osram Night Breaker. Ja w takich warunkach nie widziałem nic ani na Philipsach ani aktualnie na Osramach.
_________________ Moje Punto --> http://fiatpunto.com.pl/topic36739.html
|
|
Góra |
|
 |
staH |
#699030 Wysłany:
04 Lis 2013, 16:02; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Bolesławiec//łódzkie Rejestracja: 05 Cze 2010, Posty: 1389 Pomógł: 12
|
wieza87 napisał(a): julian napisał(a): DracoSX, Wystarczy tylko,że zacznie padać deszcz (w nocy oczywiście) to nie widać absolutnie nic.Znam to z autopsji  Z mojej strony polecam Ci Osram Night Breaker. Ja w takich warunkach nie widziałem nic ani na Philipsach ani aktualnie na Osramach. To na tych, widzisz jeszcze bardziej nic  Miałem kiedyś takie litech'y za 5-7zł. Jak nie padało było znośnie (ale nie było lepiej wcale), ale przy deszczu nic, zupełnie nic, czy to długie, czy krótkie, czy wcale... Teraz z nowymi lampami już coś tam można zobaczyć. Na pewno jest bezpieczniej. Tamte ładnie wyglądają jak świecą - to na pewno. Ale nic poza tym. Tungsram +90% też daje troszkę bardziej białe światło niż zwykłe żarówki. Nie wpada w niebieski ale wygląda przyjemnie. A i widać było już co nieco.
_________________ Mam i ja. Punciak 1.2 MPI
Jakieś głośniki, kabelki, duperelki. Radyjka, wzmacniacze, zwrotnice i maty... wziąłbym to wszystko od razu na raty. Car Audio? A co to jest? Nie wiem o co kaman.
jawasaki ty złodzieju. Życzę Ci tego samego na każdym kroku.
|
|
Góra |
|
 |
DracoSX |
#699063 Wysłany:
04 Lis 2013, 17:42; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Zakupiłem żaróweczki Osram Silverstar dość przystępna cena, jutro założę to zdam relację jaka różnica. Dzięki za opinie, pomoc
|
|
Góra |
|
 |
julian |
#699198 Wysłany:
05 Lis 2013, 10:43; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Miejscowość: RZ / RP Rejestracja: 29 Sty 2008, Posty: 886 Pomógł: 3
|
Cytuj: Ja w takich warunkach nie widziałem nic ani na Philipsach ani aktualnie na Osramach. 1.Jak mocno pada to doświetlam sobie drogę halogenami  - różnica jest kolosalna. 2.Co do Philips'a i Osram'a to są na pewno lepsze niż jakiś chińczyk. 3.Co do lamp Punto I to nie wymagajmy cudów.Auto jest na rynku od '93 roku.Lampy pod to auto były zaprojektowane więc wcześniej. 4.Swieci jak świeci po prostu i tyle 
|
|
Góra |
|
 |
wieza87 |
#699215 Wysłany:
05 Lis 2013, 11:51; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dawid
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Dynamic
Miejscowość: Wodzisław Śląski Rejestracja: 12 Sie 2011, Posty: 1224 Pomógł: 34
|
Dobra żeby nie było bo widze że troche Was ruszyłem moją wypowiedzią. Z tym że nie widać nic to przesadziłem, coś tam widać ale tutaj mi chodziło o to że w deszcz to raczej nie ważne czy to żarówka za 100 zł czy za 5zł bo wielkiej róznicy nie będzie (ale mogę się mylić ponieważ nigdy nie jeździłem na żarówkach za 5zł). Natomiast w normalnych warunkach w nocy a najlepiej w zimie na ośnieżonej drodze widać róznice i to nawet jak przesiadłem się z Thungsramów na Philips (już nie pamietam nazwy ale miały 3 strefy oświetlania). Reflektory mam firmy Hella.
_________________ Moje Punto --> http://fiatpunto.com.pl/topic36739.html
|
|
Góra |
|
 |
DracoSX |
#699664 Wysłany:
07 Lis 2013, 17:50; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
|
Żarówki wymienione, na pierwszy rzut oka za dnia na pewno świecą lepiej, konkret napiszę po testach w wieczorem.
|
|
Góra |
|
 |
Angry_Us3r |
#699684 Wysłany:
07 Lis 2013, 19:15; Temat postu: Re: Jakie żarówki mijania ?? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysztof
Województwo: kujawsko-pomorskie [C]
Miejscowość: [CIN] Inowrocław Rejestracja: 26 Lip 2011, Posty: 5925 Pomógł: 35
|
Night Breakery Plus + moje nówki Carello 2xH1 robiły robotę. Dobre żarówki, ale każą sobie słono płacić. Różnica świecenia między zwykłymi Tungsramami ze stacji - wielka, myślę że strumień światła +10m miał jak nic na mijania. Na drogowych było komfortowo, jak w nowszym aucie.
_________________ Rany boskie, jeżdżę kioskiem
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|