|
Obecny czas: 25 Kwi 2025, 05:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
cris420 |
#700571 Wysłany:
13 Lis 2013, 22:14; Temat postu: Uszkodzona poduszka skrzyni biegów w Punto ELX ? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krystian
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: KWA Rejestracja: 16 Sty 2010, Posty: 114
|
Witam.
Od niedawna zauważyłem, że na "kocich łbach" coś dosłownie skrzypi jak stare drzwi w lewej stronie z przodu. Na większych nierównościach słychać również stuk w środkowej przedniej części samochodu. Dodatkowo przy rozpoczynaniu cofania słyszę jakieś stuki i zgrzyty, miałem kiedyś taki problem w Cinquecento i okazało się że poduszki silnika były w fatalnym stanie co powodowało owe zgrzyty przy cofaniu. Wczoraj jadąc na pierwszym biegu wcisnąłem gaz do końca i nagle puściłem w wyniku czego znów słyszałem stuk w środkowej przedniej częśći auta. Niedawno wymienione amory plus poduszki amorów przód.
Czy to objaw uszkodzonej poduszki skrzyni biegów?
|
 |
|
|
dawido03 |
#700598 Wysłany:
14 Lis 2013, 00:18; Temat postu: Re: Uszkodzona poduszka skrzyni biegów w Punto ELX ? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dawid
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: SX
Miejscowość: Wola Rzędzińska, Tarnów Rejestracja: 07 Sie 2011, Posty: 495 Pomógł: 7
|
Nie musi być to objaw uszk. poduszek u mnie np. objawy zużytej poduszki odczuwałem podczas jazdy na powiedzmy 3 biegu i przy wyzszych obrotach pow 3.5 tys trzepało całym autem. Albo w felicji sprawdzałem poprzez jedna osoba ruszała ( na zaciagnietym recznym ) i przodu powoli i patrzyłem na poduszke jak sie zachowuje
_________________ MÓJ KROPEK http://fiatpunto.com.pl/topic42807.html
|
|
Góra |
|
 |
cris420 |
#700674 Wysłany:
14 Lis 2013, 21:27; Temat postu: Re: Uszkodzona poduszka skrzyni biegów w Punto ELX ? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krystian
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: ELX
Miejscowość: KWA Rejestracja: 16 Sty 2010, Posty: 114
|
To ja już nie wiem co to może być [ Dodano: 14 Lis 2013 20:27 ]Czy ktoś ma może jeszcze jakieś pomysły ?
|
 |
wieza87 |
#700763 Wysłany:
14 Lis 2013, 23:58; Temat postu: Re: Uszkodzona poduszka skrzyni biegów w Punto ELX ? |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Dawid
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 120KM
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Wodzisław Śląski Rejestracja: 12 Sie 2011, Posty: 1224 Pomógł: 34
|
poduszki możesz przecież sprawdzić, wejdź pod auto i ruszaj silnikiem to będziesz wiedział czy poduszki, przy okazji sprawdź wydech czy gdzieś nie stuka o karoserie, gumy stabilizatorów w jakim stanie sa
_________________ Moje Punto --> http://fiatpunto.com.pl/topic36739.html
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|