|
Obecny czas: 16 Maj 2025, 08:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
gatoadra |
#438006 Wysłany:
06 Lut 2011, 22:47; Temat postu: Fotel pasażera się zaciął |
|
 |
Puntomaniak |
|
Witam,
Posiadam GP 3D i mam następującą sytuacje. Fotel pasażera składa się ale nie przesuwa. Jednak można go przesuwać za pomocą prenta pod fotelem. Jakieś pomysły?
Dzieki i pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kazaa |
#438153 Wysłany:
07 Lut 2011, 11:17; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Łukasz
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warsaw Rejestracja: 06 Kwi 2008, Posty: 2125 Pomógł: 10
|
miałem w p2 jak kupiłem , linka poszła , kwesta czy tylko od dzwigni odblokowującej pod fotelem , czy od dźwigni przy fotelu , w drugim przypadku ciężko z dojściem
_________________ Nuova Bravo 2.0 mj sport 217PS @ 424 nm by Cinek Były user grande punto szprot 160ps  www.punto.glodzik.com
|
|
Góra |
|
 |
Sebooo |
#438167 Wysłany:
07 Lut 2011, 12:47; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Seba
Samochód: Abarth Punto Evo
Województwo: mazowieckie [W]
Miejscowość: Warszawa Rejestracja: 03 Sty 2010, Posty: 2559 Pomógł: 12
|
|
Góra |
|
 |
gatoadra |
#438178 Wysłany:
07 Lut 2011, 14:09; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
|
Ok dzięki, dzisiaj sprawdze.
Pozdrawiam
EDIT:
Poszła linka w fotelu. Jakieś pomysły jak sie za to zabrać?
Pozdrawiam
|
|
Góra |
|
 |
Maxime_1 |
#701787 Wysłany:
22 Lis 2013, 10:10; Temat postu: Re: Fotel pasażera się zaciął |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Dynamic
Województwo: małopolskie [K]
|
Odświeżam temat. Może mi ktoś potwierdzić że w grande 3 drzwiowym fotel kierowcy nie przesuwa się a tylko składa, możliwośc przesuwu tylko za pomocą dzwigni pod fotelem? takie info z ASO. Troche to uciążliwe ale jak tak faktycznie jest to szkoda czasu na grzebanie tam.
|
|
Góra |
|
 |
spyd666 |
#701820 Wysłany:
22 Lis 2013, 17:17; Temat postu: Re: Fotel pasażera się zaciął |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Wojtek
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Sosnowiec Rejestracja: 27 Paź 2006, Posty: 17
|
Maxime_1 napisał(a): Odświeżam temat. Może mi ktoś potwierdzić że w grande 3 drzwiowym fotel kierowcy nie przesuwa się a tylko składa, możliwośc przesuwu tylko za pomocą dzwigni pod fotelem? takie info z ASO. Troche to uciążliwe ale jak tak faktycznie jest to szkoda czasu na grzebanie tam. W moim GP po podniesieniu dźwigni fotel zarówno się składa jak i przesuwa. Nie potrzeba do tego używać pręta pod fotelem (już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz go używałem, raz ustawiony fotel i wszystko gra  ). Więc albo kłamią w ASO albo istnieją różne wersje foteli. 
_________________ Pozdrawiam SpyD
|
|
Góra |
|
 |
Maxime_1 |
#701984 Wysłany:
23 Lis 2013, 19:03; Temat postu: Re: Fotel pasażera się zaciął |
|
 |
Sympatyk kropek |
Województwo: małopolskie [K]
|
spyd666 napisał(a): Maxime_1 napisał(a): Odświeżam temat. Może mi ktoś potwierdzić że w grande 3 drzwiowym fotel kierowcy nie przesuwa się a tylko składa, możliwośc przesuwu tylko za pomocą dzwigni pod fotelem? takie info z ASO. Troche to uciążliwe ale jak tak faktycznie jest to szkoda czasu na grzebanie tam. W moim GP po podniesieniu dźwigni fotel zarówno się składa jak i przesuwa. Nie potrzeba do tego używać pręta pod fotelem (już nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz go używałem, raz ustawiony fotel i wszystko gra  ). Więc albo kłamią w ASO albo istnieją różne wersje foteli.  Pytam o fotel kierowcy, czyli cos tam u mnie jednak nie gra do końca?
|
|
Góra |
|
 |
lukas84 |
#702095 Wysłany:
24 Lis 2013, 15:55; Temat postu: Re: Fotel pasażera się zaciął |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Łukasz
Samochód: Inny
Paliwo: ON
Województwo: zachodniopomorskie [Z]
|
Może wyskoczył z mocowania ten pręt pod fotelem do przesuwania fotela. Ja tak miałem, pręt ten spina dwa mechanizmy na prowadnicach lewej i prawej. Linka może być cała, ale otwiera tylko jeden mechanizm, od niego idzie rzeczony pręt do drugiego. Wystarczy, że nie jest idealnie na swoim miejscu i fotel po pochyleniu nie pojedzie 
|
|
Góra |
|
 |
spyd666 |
#702475 Wysłany:
11 Mar 2014, 17:09; Temat postu: Re: Fotel pasażera się zaciął |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Wojtek
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Sosnowiec Rejestracja: 27 Paź 2006, Posty: 17
|
Maxime_1 napisał(a): Pytam o fotel kierowcy, czyli cos tam u mnie jednak nie gra do końca? No chyba nie do końca. W moim GP oba fotele działają tak jak opisałem. Chociaż czasem fotel kierowcy potrafi się zaciąć i trzeba użyć trochę siły żeby się dźwignia dała podnieść, ale potem fotel się składa i przesuwa. [ Dodano: Wto Mar 11, 2014 4:09 pm ]I teraz pojawił się podobny problem u mnie... Fotel pasażera można złożyć, ale nie można go przesunąć (nawet prętem pod siedzeniem). W tym momencie fotel odsunięty jest maksymalnie do tyłu więc mam teraz wersję 3 osobową, bo ani za pasażerem ani na środku raczej nikt kto posiada nogi nie usiądzie. Trzeba się będzie za to zabrać w weekend. 
_________________ Pozdrawiam SpyD
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 9 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|