|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:20
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
patrykkpl |
#710110 Wysłany:
10 Sty 2014, 18:42; Temat postu: Kontrolka wtrysków, szarpanie i dziwna praca silnika |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Imię: Patryk
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: lubelskie [L]
Miejscowość: Łęczna Rejestracja: 09 Sie 2013, Posty: 7
|
Witam, mój problem polega na tym, że raz na jakiś czas świeci mi się dioda od wtrysków przy odpalaniu na zimno i żeby mi nie zgasł, to muszę utrzymywać na min 1.5tys obrotów silnik, jak puszczam gaz, to obroty spadają, na chwile znów skoczą do 1.5tys i gaśnie silnik. A jeżeli uda mi się nawet ruszyć gdzieś, to nie obejdzie się bez szarpania... Zastanawiam się właśnie nad wymianą świec, kabli i cewki, oraz ew. sondy lambda... moje takie dodatkowe pytanie, wie może ktoś ile to może kosztować z wymianą? Jestem młodym i dosyć nowym użytkownikiem kropka, mam go niecały rok...
_________________ Punciak MK I 75 SX wisieńka:)
|
|
Góra |
|
 |
|
|
TheStig |
#710125 Wysłany:
10 Sty 2014, 20:09; Temat postu: Re: Kontrolka wtrysków, szarpanie i dziwna praca silnika |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: ELX
Województwo: pomorskie [G]
|
Defekt w/w przez Ciebie podzespołów nie wywołałby zapalenia się kontrolki awarii układu zaplonowo - wtryskowego. Najprościej będzie podłączyć pod komputer i sprawdzić jakie błędy się pokazały. Osobiście podejrzewam czujnik temperatury cieczy lub czujnik podciśnienia.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 2 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|