|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 18:46
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wampir_wawelski |
#71223 Wysłany:
11 Gru 2007, 10:09; Temat postu: coś się przepaliło |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 17 Lip 2007, Posty: 221
|
Jechałem sobie kropkiem, tylna szyba była trochę zawalona i postanowiłem przetrzeć, ale wycieraczka stanęła po 5cm ruchu i już się nie ruszyła. Kurde, już miałem dość z nią to się znowu coś zepsuło.
Dzisiaj próbowałem ją uruchomić ale d***, nic, zapomniałem i zostawiłem ten przełącznik wycieraczek w pozycji do działania tylniej (przekręcony).
Po 20min czuje spaleniznę jakiejś gumo - plastiku, coś podobnego czułem jak mi sie przepalały wtyczki od świateł mijania, ale ten smród był o wiele intensywniejszy.
Jak myślicie, czy mogło się coś spalić w przekaźniku z tą wycieraczką?
_________________ Kropek 55s 97r, 1.1, 55KM
Astra II, 98r, 1.8 16v, 116 KM
|
|
Góra |
|
 |
|
|
raxon |
#71346 Wysłany:
11 Gru 2007, 21:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: korczyna k krosna Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 487
|
co sie moglo przepalic to nie wiem, ale wiem ze jak kupilem kropka to tez nie dzialala wycieraczka, a wystarczylo rozebrac ta oslone kolo wycieraczki i styki przeczyscic bo wczesniejszy wlasciciel postanowil zabezpieczyc styki smarem i pradu nie przewodzilo 
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
Tezet1956 |
#71386 Wysłany:
11 Gru 2007, 22:38; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Beskid Wyspowy Rejestracja: 24 Paź 2007, Posty: 992
|
Częstą przyczyną smrodku jest spalony silnik wycieraczek. Czesto padaja silniczki jak ktoś włączy wycieraczkę, gdy przymarzniete jest jej pióro do szyby. Wycieraczka dostaje rozkaz jazdy i podtrzymanie zadziała. Wyłaczenie już nic nie daje, ona musi zrobić ruch. Jak sie szybko nie oderwie pióra od szyby to po kilkunastu minutach smierdzi i po sprawie.
Tobie wampir stało sie podobnie i proponuję udac się na szrot po inny napęd.
_________________ Punto I 1,2 75 KM SX MPI '94
Punto II 1,2 60 KM MPI '01
Suzuki Grand Vitara 2,5 V6 144 KM '04
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|