Witam.
Jestem raczej świeżym Punto Maniakiem, przeczytałem całą masę postów na forum, lecz niestety nie znalazłem pasującej odpowiedzi na błędy i problemy mojego kropka, a więc proszę was, ludzi bardziej doświadczonych i obytych z tym samochodem o pomoc, abym już więcej nie wydawał bezsensownie pieniędzy.
Problem mam z błędami przedstawionymi poniżej:

Błędy : P0234, P0100, P0110
Ponad tydzień temu czyściłem cały układ dolotowy powietrza, przepustnice, EGR i wszystko co po drodze. Punto strasznie muliło, przy większym obciążeniu wyskakiwał Check Engine, turbo się wyłączało. Po ponownym rozruchu turbo się włączało.
Po wyczyszczeniu wszystkiego i zaślepieniu EGR zaślepką z allegro z 3 dziurami jakby dostał nowe życie.
Ostatnio na A4 leciałem 170km/h, zmniejszyłem prędkość do 130 i po minucie CHECK ENGINE i turbo off oraz te 3 błędy jak wyżej.
Dodam jeszcze, że turbo było ściągane i czyszczone jakiś miesiąc temu przez ludzi którzy zajmują się jego regeneracją. Wszystko z nim, poza strasznym syfem było ok.
Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc. Już od dłuższego czasu borykam się z problemem i każda sugestia będzie dla mnie bardzo cenna

Dziękuje i pozdrawiam
Andrzej
PS.
Pragnę przygotować samochód do przejażdżki do CinSoft'u, którego tak polecacie, niestety naprawa u niego nie wchodzi w grę, mam kawałek...
[ Dodano: 22 Sty 2014 23: ]Widzę, że nikt nic nie wie
A więc zapytam inaczej. Jest sens wymiany tych czujników?