|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wloczykijziom |
#71243 Wysłany:
11 Gru 2007, 11:34; Temat postu: Mokro z tyłu |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Pawel
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 10 Wrz 2007, Posty: 158
|
Czy ktoś wie skąd może brać się woda za przednim siedzeniem pasażera tam gdzie trzyma nogi pasażer z tyłu i tylko tam. Oglądałem od spodu i od góry to miejsce i nie widać dziur więc nie mam pojęcia co się dzieje a mata pod dywanikiem była bardzo mokra. Ma ktoś jakiś pomysł ???
_________________ Punto 1.1 55 SX 1996r
|
|
Góra |
|
 |
|
|
STax |
#71245 Wysłany:
11 Gru 2007, 11:36; Temat postu: |
|
 |
Rabarbar |
 |
Imię: Szczepan
Województwo: opolskie [O]
Miejscowość: Kotlarnia/Opole Rejestracja: 14 Cze 2007, Posty: 24013 Pomógł: 128
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#71269 Wysłany:
11 Gru 2007, 13:45; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
Imię: Tomasz
Samochód: Punto II FL 5d
Silnik: 1.2 16V 80KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Ustka/Słupsk Rejestracja: 11 Mar 2007, Posty: 9760 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
wampir_wawelski |
#71298 Wysłany:
11 Gru 2007, 17:13; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Kraków Rejestracja: 17 Lip 2007, Posty: 221
|
Jak kupiłem samochód to miałem dość mocno zjedzone korozją siedzenia w miejscach łączenia się śrub mocujących z podwoziem. Prawdopodobnie woda w jakiś dziwny sposób dostawała się od spodu, cała ta śruba była zaśniedziała, zobacz może właśnie tam jest coś nie dokręcone lub poluzowane i woda się jakoś dostaje gdy jedziesz sobie po kałużach 
_________________ Kropek 55s 97r, 1.1, 55KM
Astra II, 98r, 1.8 16v, 116 KM
|
|
Góra |
|
 |
Krzycho90 |
#71301 Wysłany:
11 Gru 2007, 17:23; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Krzysiek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Województwo: podkarpackie [R]
|
może Ci pasażer z butów naniósł dziadostwa 
_________________ byłe mk2 FL : topic38980.html obecne: w trakcie przygotowania
|
|
Góra |
|
 |
Tezet1956 |
#71376 Wysłany:
11 Gru 2007, 22:29; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Beskid Wyspowy Rejestracja: 24 Paź 2007, Posty: 992
|
Te punciaki maja marną podłogę. Właśnie w okolicy nóg pasażera obok fabrycznych nacięć o których wspomniał Thomas są wzmocnienia do podnoszenia samochodu na podnośnikach warsztatowych. Okolica tych miejsc jest wredna pod kątem korozji.
Proponuję wziąć podnośnik hydrauliczny i sróbować podnieść samochód w tym miejscu. Tylko ostrożnie, jak usłyszycie jakiś podejrzny trzask, albo skrzypienie to oznaka, że jest tam zgniła podłoga i czas nie patrzeć na ładną z pozoru konserwację a wziąść migomat i spawać łaty.
Ja to w moim robiłem w jego 10 urodziny. Pod piekną konserwacją spokojnie pływała woda z rdzą i wszystko żarło. A zaczęło się od lewarka, który nieomal wlazł z podłoga do środka.
_________________ Punto I 1,2 75 KM SX MPI '94
Punto II 1,2 60 KM MPI '01
Suzuki Grand Vitara 2,5 V6 144 KM '04
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#71379 Wysłany:
11 Gru 2007, 22:33; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Tezet1956 |
#71396 Wysłany:
11 Gru 2007, 22:49; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Beskid Wyspowy Rejestracja: 24 Paź 2007, Posty: 992
|
Punciak ci się odwdzięcza, ale widać znacie się od zawsze.
Te auta z drugiej, albo nawet dalszej ręki już takie wdzięczne nie są 
_________________ Punto I 1,2 75 KM SX MPI '94
Punto II 1,2 60 KM MPI '01
Suzuki Grand Vitara 2,5 V6 144 KM '04
|
|
Góra |
|
 |
Thomas |
#71424 Wysłany:
11 Gru 2007, 23:15; Temat postu: |
|
 |
Monkey Mod |
 |
|
|
Góra |
|
 |
Rupi |
#72684 Wysłany:
17 Gru 2007, 02:09; Temat postu: |
|
 |
Puntomaniak |
Miejscowość: Imielin Rejestracja: 15 Gru 2007, Posty: 55
|
Potwierdzam problem z korozją na mocowaniu foteli i na tych wzmocnieniach od podnośnika. Najlepiej od środka to zbadać po uprzednim zdjęciu tapicery. W moim od zewnątrz źle to nie wyglądało a okazało się po głębszej analizie ze się zrobił poprostu syf totalny i bagienko.
_________________ 1.3 mjet 90 dynamit 08r
Punto SX55 95r
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#72687 Wysłany:
17 Gru 2007, 03:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
ja też walczyłem z dziurami w podłodze, niestety miałem w całej mnustwo [w poniższym linku jest fotka Kropka bez foteli]
poradziłem sobie [Teść tylko pospawał] na spokojnie chyba w 4 dni, najpierw czyszczenie podwozia z powłoki antykorozyjnej, usunięcie foteli i tapicerki, wycinanie zjedzonych części podłogi i czyszczenie pozostałości z rdzy, dopasowywanie kawałków nowej blachy i spawanie. Potem nakładanie powłoki antykorozyjnej to już była przyjemność.
Niestety przednią część filcowej wykładziny spod dywanika musiałem wywalić bo nie nadawała się do niczego. Do tej pory nic tam nie mam i jak nic nie dorwę tanio to chyba wcisnę tam karimatę 
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
wloczykijziom |
#83276 Wysłany:
19 Sty 2008, 12:50; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Pawel
Województwo: wielkopolskie [P]
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 10 Wrz 2007, Posty: 158
|
No to ciągnę temat dalej... Rozebrałem całą prawą stronę z tyłu, bo jak podniosłem siedzenie to się okazało, że ta woda spływa z okolicy bagażnika. No to zabrałem się za odkręcanie plastików ale uszczelki w drzwiach nie przeciekały bo nie było śladu. Co dziwne pod tylnym reflektorem w bagażniku była kałuża wody, zdemontowałem lampę i cała kostka i przewody idące do środka były mokre. I tapicerka pod lampą także. Więc jak dla mnie to ona gromadzie się w bagażniku a w czasie jazdy zlew mnie się pod dywanik pasażera tym kanalikiem w którym są położone kable. Czy to możliwe aby woda dostawała się jakoś pod reflektor ? Miał już ktoś taki problem ?
_________________ Punto 1.1 55 SX 1996r
|
|
Góra |
|
 |
BobMF |
#83302 Wysłany:
19 Sty 2008, 14:08; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: BobMF
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Województwo: dolnośląskie [D]
Miejscowość: Wrocław Rejestracja: 01 Kwi 2007, Posty: 1044
|
ja miałem podobnie w MB Vito, na oko wyglądało że wszystko jest ok, ale woda sączyła się i zbierała w bagażniku. Nie pamiętam jak wygląda pod spodem reflektor w Punto, ale tamten obejżałem pod względem pęknięć [nie było], zdjąłem uszczelkę i wyczyściłem wszystko co się dało. Uszczelkę od środka przesmarowałem i założyłem ją. Powierzchnię przylegania do auta też trzeba oczyścić. Ja w tym miejscu przykleiłem taśmę wulkanizacyjną [tak to się chyba nazywa] i dodatkowo natłuściłem uszczelkę z zewnątrz. Było to 3 lata temu i do tej pory suchość.
_________________ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystko do Diesla - wtryski, pompy, akumulatory i inne: domino.sklep.pl --------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|