|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
slavos13 |
#716013 Wysłany:
12 Lut 2014, 12:58; Temat postu: Brak sterowania silnikiem krokowym POMOCY |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: slawimir
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: S
Województwo: podkarpackie [R]
|
Panowie , postanowiłem wymienic silniczek krokowy , po zakupie i podłączeniu silniczek sie nie wysuwa , zakupiłem drugi , tez nie reagował no i do trzech razy sztuka i ten trzeci tez nie dawał znaku , jak , go trzymam w ręce i włącze zapłon to delikatnie drga otwierając sie do konca , ale w zaden sposób sie nie zamyka , co skutkuje bardzo wysokimi obrotami . Tps sprawdzałem miernikiem na zasilaniu czujnika jest 4,66v , natomiast na kablu sygnałowym na jałowym jest 0,04 a w pozycji max 4,97v wiec wydaje sie byc tps sprawny , przewody od czujnika do kompa sprawdzone .Podpowiedzcie mi co moze byc nie tak ? Co daje takie sygnały ze kaze ECU caly czas otwierac krokowy
|
|
Góra |
|
 |
|
|
karol1994 |
#716035 Wysłany:
12 Lut 2014, 14:17; Temat postu: Re: Brak sterowania silnikiem krokowym POMOCY |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Karol
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: ELX
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: Iłowo-Osada Rejestracja: 06 Gru 2013, Posty: 109 Pomógł: 1
|
A czy po wymienianie resetowałeś komputer? Odłączałeś klemy od aku? Gdy wymieniłem u siebie na nowy, ciągle wariowały mu obroty, pomogło odłączenie klem, nowy silniczek się zaadoptował i jest dobrze teraz.
_________________ Najpierw był Maluch 83' Później Siena 98' a teraz jest Kropek 96' - poszedł na żyletki... http://polskajazda.pl/Profil/23127 - klik
|
|
Góra |
|
 |
slavos13 |
#716037 Wysłany:
12 Lut 2014, 14:32; Temat postu: Re: Brak sterowania silnikiem krokowym POMOCY |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: slawimir
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: S
Województwo: podkarpackie [R]
|
restetowałem kompa nic to nie pomogło , po przekręceniu zapłonu powinien sie wysunąc max i wsunąc u mnie takiego czegos niema ;/ A czy jak wymienie ECU na identyczny z immo to bedzie mi to działac ?
|
|
Góra |
|
 |
TheStig |
#716103 Wysłany:
12 Lut 2014, 20:31; Temat postu: Re: Brak sterowania silnikiem krokowym POMOCY |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Łukasz
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: ELX
Województwo: pomorskie [G]
|
slavos13 napisał(a): A czy jak wymienie ECU na identyczny z immo to bedzie mi to działac ?
Nie, będzie miał zakodowany inny kod, z innej centralki.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|