|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 11:40
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
matiap |
#726255 Wysłany:
16 Kwi 2014, 22:49; Temat postu: Szybkie pytanie: bezpiecznik podświetlenia rejestracji |
|
 |
Forumowicz |
 |
Imię: Przemek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Active
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Witam, nie mogę zlokalizować bezpiecznika odpowiedzialnego za podświetlenie rejestracji. Szukałem w instrukcji i książce "sam naprawiam", ale akurat tego, znaleźć nie mogę. Interesuje mnie który to i jaki powinien być Od dawna żarówki rejestracji potrafiły przestać świecić, ale po puknięciu w zderzak, zaświecały się. Kilka dni temu, kontrolka poinformowała mnie, że zaś coś się dzieje, ale tym razem puknięcie nic nie dało i okazało się, że żarówka jest spalona a dodatkowo aż się przytopiła do oprawki. Oprawkę już wyminiłem, odcinając starą a kable zlutowałem i zabezpieczyłem koszulką termokurczliwą. Działa poprawnie, ale zastanawia mnie fakt, że nie wywaliło mi bezpiecznika a stało się jak się stało. Może ktoś wsadził zbyt duży bezpiecznik? Pomożecie?  PS Grande 2007/2008, 1,3 mjt 75KM, Activ.
Załączniki: |
Komentarz do pliku: Tak wygląda przypalona oprawka wraz z żarówką.
IMG_20140413_174008.jpg [ 43.58 KiB | Obejrzany 2815 razy ]
|
|
|
Góra |
|
 |
|
|
SOMEONE007 |
#726261 Wysłany:
16 Kwi 2014, 23:03; Temat postu: Re: Szybkie pytanie: bezpiecznik podświetlenia rejestracji |
|
 |
Szaman |
 |
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 03 Mar 2008, Posty: 5567 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
matiap |
#726264 Wysłany:
16 Kwi 2014, 23:08; Temat postu: Re: Szybkie pytanie: bezpiecznik podświetlenia rejestracji |
|
 |
Forumowicz |
 |
|
dzięki za starania, książkę i instrukcję też przeglądałem bezskutecznie niestety Poczekam, może ktoś miał już okazję wymieniać ten bezpiecznik.
|
|
Góra |
|
 |
abel |
#726284 Wysłany:
17 Kwi 2014, 06:40; Temat postu: Re: Szybkie pytanie: bezpiecznik podświetlenia rejestracji |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: Emotion
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: ełk Rejestracja: 12 Cze 2007, Posty: 574 Pomógł: 18
|
Obwody św pozycyjnych oraz oświetlenia tablicy rejestracyjnej nie posiadają oddzielnego zabezpieczenia w postaci bezpiecznika . Jest bezpiecznik glowny maxi 60A .tak wynika z schematu elearna Autor postu otrzymał pochwałę
|
|
Góra |
|
 |
matiap |
#726295 Wysłany:
17 Kwi 2014, 10:03; Temat postu: Re: Szybkie pytanie: bezpiecznik podświetlenia rejestracji |
|
 |
Forumowicz |
 |
|
hmmm, to by wiele wyjaśniało. Nic dziwnego, że nie wybiło takiego zabezpieczenia przy kopceniu żarówki. Źle to wymyślili konstruktorzy, a szkoda. Ale wielkie dzięki za pomoc 
|
|
Góra |
|
 |
SOMEONE007 |
#726298 Wysłany:
17 Kwi 2014, 10:24; Temat postu: Re: Szybkie pytanie: bezpiecznik podświetlenia rejestracji |
|
 |
Szaman |
 |
Wersja: Dynamic
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Rybnik Rejestracja: 03 Mar 2008, Posty: 5567 Pomógł: 34
|
|
Góra |
|
 |
matiap |
#726301 Wysłany:
17 Kwi 2014, 10:47; Temat postu: Re: Szybkie pytanie: bezpiecznik podświetlenia rejestracji |
|
 |
Forumowicz |
 |
|
ale LED wywali błąd na desce rozdzielczej zapalając kontrolkę przepalonej żarówki. A druga sprawa, że jeśli teraz na zwykłej żarówce coś nie łączyło, to na LEDowej może być tak samo. Nie mniej, poskrobałem styki w gnieździe żarówki, przedmuchałem, działa ładnie i nawet pukanie w zderzak nie powoduje przygasania, więc jestem dobrej myśli 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 7 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|