|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 17:43
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Polaka |
#727138 Wysłany:
24 Kwi 2014, 21:06; Temat postu: Zapach benzyny w oleju, biały dym i wyciek oleju. |
|
 |
Forumowicz |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Witam jestem tutaj nowy, posiadam Fiat Punto 1.1. Jakiś czas temu zaczął uciekać mi olej, najprawdopodobnie z filtra oleju i czujnika oleju, zauważyłem również biały dym z rury wydechowej, oraz ostatnio zapach paliwa w oleju- na bagnecie i z korka. Wiem że było tu dużo podobnych problemów, ale nic nie pasowało do objawów mojego autka. Obawiam się pękniętej uszczelki, ale płynu chłodniczego nie ubywa, ani nie przybywa. Z góry dziękuję za odpowiedź, wrazie czego pytać.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
czech22 |
#727481 Wysłany:
26 Kwi 2014, 23:53; Temat postu: Re: Zapach benzyny w oleju, biały dym i wyciek oleju. |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
Możesz spróbować dokręcić filtr oleju. Biały dym może powodować woda w wydechu. Zapach paliwa  Trudno powiedzieć
|
|
Góra |
|
 |
Polaka |
#727521 Wysłany:
27 Kwi 2014, 11:44; Temat postu: Re: Zapach benzyny w oleju, biały dym i wyciek oleju. |
|
 |
Forumowicz |
|
Z białym dymem masz rację, bo dziś już tego nie widać a jest ciepło, biały dym zauważyłem w dzień deszczowy. Jak będę miał przypływ gotówki to wymienie olej, filtr oleju i czujnik oleju. Tylko woń benzyny w oleju nie daje mi spokoju, co to może być ? Ktoś miał coś takiego ?
|
|
Góra |
|
 |
czech22 |
#727647 Wysłany:
27 Kwi 2014, 23:28; Temat postu: Re: Zapach benzyny w oleju, biały dym i wyciek oleju. |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
|
Góra |
|
 |
Polaka |
#729372 Wysłany:
10 Maj 2014, 11:12; Temat postu: Re: Zapach benzyny w oleju, biały dym i wyciek oleju. |
|
 |
Forumowicz |
|
Moge samemu sprawdzidź ? Czy muszę jechać na warsztat ?
|
|
Góra |
|
 |
darter23 |
#729404 Wysłany:
10 Maj 2014, 19:18; Temat postu: Re: Zapach benzyny w oleju, biały dym i wyciek oleju. |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Pafcio
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: gród Rzecha Rejestracja: 08 Maj 2011, Posty: 50
|
Polaka, żeby sprawdzić kompresję w cylindrach musisz mieć specjalny miernik montowany w miejsce świec zapłonowych. Koszt miernika wynosi tyle co badania w warsztacie.Jeśli zrobisz w warsztacie masz pewność, co do prawidłowej metodyki i wyniku Jeśli zrobisz samemu masz satysfakcję (i miernik).
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|