|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 23:00
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
windom |
#728945 Wysłany:
06 Maj 2014, 22:39; Temat postu: Czyjnik temperatury silnika bez uszczelki? |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam. Jestem posiadaczem Puntka w wersji S. Do tej pory zegary tez miałem w wersji S - czyli kontrolka przegrzania silnika i zegarek.... Ostatno wpadł mi w ręce zestaw zegarów z wersji SX, więc postanowiłem go zamontować u siebie.
I wszystko śmiga super. Obrotomierz działa, wskaźnik temperatury silnika również, jednak tu pojawia się moje pytanie :
Czy czujnik temperatury, któryy musiałem wymienić aby wskaźnik działał, należy wkręcać na sucho? tzn. czy tam nie ma żadnej uszczelki? Wykręciłem stary, wkręciłem nowy i mam wrażenie , że przez ten gwint płyn chłodniczy może teoretycznie się wydostawać? czy jestem w błędzie i gadam głupoty>?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
czech22 |
#729219 Wysłany:
08 Maj 2014, 22:04; Temat postu: Re: Czyjnik temperatury silnika bez uszczelki? |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Czesław
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Lubliniec Rejestracja: 13 Kwi 2008, Posty: 3107 Pomógł: 50
|
Tam jest aluminiowa uszczelka. Może jej nie zauważyłeś.
|
|
Góra |
|
 |
windom |
#729224 Wysłany:
08 Maj 2014, 22:36; Temat postu: Re: Czyjnik temperatury silnika bez uszczelki? |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
takie uszczelki były na czujnikach: włączania wentylatora i czujniku niebieskim do silnika z prostokątną wtyczką, ale na czujniku do zegarów nie było ani na starym ani na nowym który kupiłem....
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|