|
Obecny czas: 07 Maj 2025, 07:36
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
habinka |
#731581 Wysłany:
27 Maj 2014, 15:06; Temat postu: stukające klocki hamulcowe jak temu zaradzić? |
|
 |
Forumowicz |
Imię: krzyś
Samochód: Inny
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: S
Województwo: małopolskie [K]
|
Wita całą społeczność mam problem z autkiem a mianowicie strasznie stukają klocki hamulcowe na nierównościach jak temu zaradzić? stuki zaczęły się zimą ale nie było to tak uciążliwe , teraz kiedy zrobiło się ciepło i jeździ się z otwartym oknem to tłucze się okropnie, klocki zostały wymienione na nowe i dalej to samo jaka może być przyczyna? Punto 1.1 55s rocznik 97 poszukałem i okazało się ze brakuje tych blaszek na zaciskach nie mam pojęcia gdzie się podziały  czy to jest tym spowodowane?
Załączniki: |
2.jpg [ 58.42 KiB | Obejrzany 3255 razy ]
|
|
|
Góra |
|
 |
|
|
darter23 |
#731822 Wysłany:
28 Maj 2014, 22:44; Temat postu: Re: stukające klocki hamulcowe jak temu zaradzić? |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Pafcio
Samochód: Punto I 5d
Silnik: 1.2 8V 73KM
Wersja: SX
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: gród Rzecha Rejestracja: 08 Maj 2011, Posty: 50
|
Blaszki same z siebie nie wyskoczyły. Pewnie ktoś podczas jakiegoś przeglądu wyjął i zapomniał zamontować (lub uznał, że nie są potrzebne). Te blaszki regulują równe ułożenie klocków względem tarczy i ich brak może powodować stuki (chociaż ja jeździłem jakiś czas bez jednej i nie słyszałem żadnych stuków). Ważne też aby gniazda klocków był odpowiednio oczyszczone z rdzy a klocki odpowiednio zamontowane. Jak chcesz mieć pewność to sprawdź (po zdjęciu koła) czy klocki można przesunąć w zacisku.
|
 |
habinka |
#732084 Wysłany:
31 Maj 2014, 13:51; Temat postu: Re: stukające klocki hamulcowe jak temu zaradzić? |
|
 |
Forumowicz |
Imię: krzyś
Samochód: Inny
Silnik: 1.1 8V 55KM
Wersja: S
Województwo: małopolskie [K]
|
Witaj dziękuję za odpowiedź blaszek nie ma z dwóch stron ,lekko słychać tez z lewej natomiast dudni głośno tylko z prawej ,zewnętrzny klocek lata w środku ,można go ruszać palcem ;/
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|