|
Obecny czas: 15 Cze 2025, 18:46
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
marmax88 |
#72163 Wysłany:
14 Gru 2007, 16:18; Temat postu: Problem z LPG POMOCY |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Witam mam wielki problem otórz mój kropek zaczoł przerywac na LPG wiec pojechałema na regulacje LPG po raz pierwszy nigdy wczesniej nie bylem na regulacji poniewaz samochód mam od pół roczku. We warsztacie powiedzieli mi ze mam reduktor na podcisnienie a powinienem miec reduktor na wtryk i ze własnie od tego przerywa kropek i ze moze dosc do wybuchu gazu a w konsekwncji całego samochodu w powietrze!!!!! Czy to prawda??? Samochód ma instalacje od 1,5 roczu i nic takiego sie nie stało wiele razy gasł silnik na gazie a mechanik powiedział ze gdyby cewka zapłonowa siadła to juz jest po mnie bo dojdzie do wybuchu samochodu w powietrze!!! Prosze was o pomoc z góry DZIEKI!!! 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
pawkaj |
#72253 Wysłany:
14 Gru 2007, 21:15; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
Moim zdaniem to bajki Natalki  Nigdy nie słyszałem o wybuchającym całym samochodzie.
A że przerywa Ci na gazie to może być wiele przyczyn. Napisz czy ten gość regulował Ci coś przy gazie czy pogadał, bo byłeś niezdecydowany czy coś robić. Może dostaje Ci "lewego" powietrza i stąd ten problem. Sprawdź też filtr powietrza, świece w miarę możliwości przewody. Może inaczej. Ile kilometrów przejechałeś bez wymiany tych rzeczy?
Też miałem podobny reduktor i kolo mi wymienił, ale żadnej różnicy nie odczułem prócz ubytku 65zł za to g... (kosztuje to coś prawie połowę mniej) Jeśli możesz kup sobie to sam i sam wymień.
|
|
Góra |
|
 |
Piotrusss |
#72521 Wysłany:
16 Gru 2007, 12:53; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Zdunia Rejestracja: 18 Lis 2007, Posty: 16
|
nie ma szans zeby samochod ci wybuchl, kiedys w jakims programie dokumentalnym naukowcy chcieli obalic mit wybuchajacego samochodu w filmach, bylo robione duzo testow i nawet po stzrale w bak samochod napewno nie wybuchnie wiec nie masz co sie martwic ze wylecisz w powietrze, chyba ze wozisz w kropku troche ladunku z trotylu 
|
|
Góra |
|
 |
Tezet1956 |
#72549 Wysłany:
16 Gru 2007, 15:39; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Beskid Wyspowy Rejestracja: 24 Paź 2007, Posty: 992
|
To tak jak wybuchające telewizory na filmach  Wizja reżysera.
Przepraszam za offtop.
_________________ Punto I 1,2 75 KM SX MPI '94
Punto II 1,2 60 KM MPI '01
Suzuki Grand Vitara 2,5 V6 144 KM '04
|
|
Góra |
|
 |
marmax88 |
#72573 Wysłany:
16 Gru 2007, 18:50; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Niedawno wymianilem filtr powietrza i własnie od tego przerywa. A gosciu nic nie regulował tylko powiedział o tym wybuchu w powietrze!!! i ze wymiana reduktora u niego kosztuje 450 zł a na allegro nowy reduktor lovato kosztuje 200zł. Załorzylem stary filtr powietrza i juz tak mocno nie przerywa. Poprostu kropek dostaje za duzo powietrza na gazie a ten mechanik powiedział ze gaz jest dobrze wyregulowany!!! Co o tym muslicie!!!
|
|
Góra |
|
 |
wito76 |
#72711 Wysłany:
17 Gru 2007, 09:37; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
Miejscowość: Opoczno Rejestracja: 03 Wrz 2007, Posty: 139
|
Tez miałem strzały na LPG. Zarzekałem sie ze mam swiece i przewody ok. Ale zmienilem przewody i swiece na NGK i problem jak ręką odjął.
Aaaa, wazna sprawa, na elektrodach swiec nastawilem duzo mniejszą przerwę niz zalecana. Tzn nastawilem cos miedzy 0.6-0,7mm.
Po co? Mniejsza odległosc, latwiej przeskakuje iskra i nie ucieka na mase, nie ma przebic = nie ma strzałów.
Zeby nie naciagac cie na kase, sprawdz w nocy czy przewody świecą.
I wykręc swiece i zmniejsz przerwe. Zawsze mozesz wrocic do poprzednich ustawien. No i kasa zostaje w kieszeni.
_________________ Punto 55, benzyna + LPG
|
|
Góra |
|
 |
marmax88 |
#72742 Wysłany:
17 Gru 2007, 12:36; Temat postu: |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Kable i swiece zmienilem tydzien temu na NGK. Ale zaczoł przerywac jak zmieniłem ten filtr na nowy. Teraz mam znów ten stary zabrudzony i chodzi o wiele lepiej czasami przerwie!!!
|
|
Góra |
|
 |
sylwia2106 |
#72840 Wysłany:
17 Gru 2007, 21:17; Temat postu: Pytanie o spalanie |
|
 |
Forumowicz |
|
Mam pytanie ile Wam pali Punciorek na gazie? 
|
|
Góra |
|
 |
wito76 |
#72940 Wysłany:
18 Gru 2007, 08:39; Temat postu: Re: Pytanie o spalanie |
|
 |
Puntoświr |
|
sylwia2106 napisał(a): Mam pytanie ile Wam pali Punciorek na gazie? 
srednio 7,8-8,5
65% trasa 35% miasto/wieś
|
|
Góra |
|
 |
MaXuS |
#73203 Wysłany:
19 Gru 2007, 14:19; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bydzia Rejestracja: 31 Maj 2007, Posty: 123
|
Cześć miałem identyczny problem,, z tym z emnie naciągneli na nową mębrane za 200zł.. i g***o dało. świece i przewody tez wymieniłem i co ? dalej g***o, ale wiesz co u mnie było....... przerwa na świecach za duża no jak pozmniejszałem to myslałem ze sie posikam ze szcześcia przestał mi prychac strzelac i sie dławić i w końcu poczułem jego 55 KM ![;] ;]](https://fiatpunto.com.pl/images/smilies/icon_smile5.gif) wiec zanim cokolwiek zrobisz i Cie ponaciągają chu** to sprawdź przerwe na świecach... POZDR
_________________ MHM Tuning Optyczny;] "jak nie jeździ niech gra i wygląda!" -słowa pradziada
|
|
Góra |
|
 |
wito76 |
#73353 Wysłany:
20 Gru 2007, 10:24; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
|
MaXuS napisał(a): Cześć miałem identyczny problem,, z tym z emnie naciągneli na nową mębrane za 200zł.. i g***o dało. świece i przewody tez wymieniłem i co ? dalej g***o, ale wiesz co u mnie było....... przerwa na świecach za duża no jak pozmniejszałem to myslałem ze sie posikam ze szcześcia przestał mi prychac strzelac i sie dławić i w końcu poczułem jego 55 KM ![;] ;]](https://fiatpunto.com.pl/images/smilies/icon_smile5.gif) wiec zanim cokolwiek zrobisz i Cie ponaciągają chu** to sprawdź przerwe na świecach... POZDR
Potwierdzam, zniejszylem przerwe do 0,6mm i tez strzelanie poszło w zapomnienie. A juz mnie szamani chcieli naciagnac na wymiane uszczelki pod glowica (bo niby moze płynem sie zalewac i prycha).
_________________ Punto 55, benzyna + LPG
|
|
Góra |
|
 |
Kropuś |
#75484 Wysłany:
28 Gru 2007, 11:23; Temat postu: Witam |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Miejscowość: Limanowa Rejestracja: 12 Gru 2007, Posty: 60
|
Hej tak czytam Wasze opinie na temat tych świec i chyba to samo zrobie , bo coś ostatnio mi nie chodzi na gazie kropek:(...albo inaczej działa ,ale jego praca ma wiele do życzenia....Niewiem czy to jesat tym,ale czasami normalnie działą bez zarzutu lecz ostatnio są momenty że po zdjęciu nogi z gazu obroty wisza na 3000 RPM i po chwili opada do biegu jałowego ....Co to może być ?Byłem już u wielu gaziarzy ,regulowali , swirowali i niby ma działac a tu lipa....dodam że to nie jest sekwenc....i co teraz?
_________________ Ello
|
|
Góra |
|
 |
MaXuS |
#75757 Wysłany:
28 Gru 2007, 23:45; Temat postu: |
|
 |
Puntoświr |
 |
Miejscowość: Bydzia Rejestracja: 31 Maj 2007, Posty: 123
|
Ja daje 100% pewnosc ze to to ja wymienilem wszystko oprócz butli.. i JESTEM PEWIEN ZE ŚWIECE  Spoko jak macie czas i pieniądze tez wymiencie całe LPG zeby sie przekonać ze to przerwa na świecach!  POZDROO
_________________ MHM Tuning Optyczny;] "jak nie jeździ niech gra i wygląda!" -słowa pradziada
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 13 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|