|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:42
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Pawelf2014 |
#733536 Wysłany:
13 Cze 2014, 10:23; Temat postu: Pulsujące podświetlenie deski i pulsujące światła |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: śląskie [S]
|
Witam. Mam nowy problem z moim punciakiem. Wymieniłem alternator z powodu pękniętej obudowy na inny używany mocniejszy. Miałem 70A teraz mam 90A. Problem polega na tym, że zauwazyłem, że podświetlenie deski a nawet światła mijania pulsują na wolnych obrotach, na wyższych może trochę mniej ,albo poprostu szybciej pulsują. Poczytałem trochę i ogólnie albo regulator napięcia albo diody na alternatorze są zepsute. Co sądzicie, jaka przyczyna? Miał ktoś podobny problem? Aha jeszcze jedno teraz silnik czasami bardziej się trzęsie na wolnych obrotach, aż czuć na siedzeniu wibracje, obroty są stałe nie falują. I jeszcze jedno czy ewentualnie regulator napięcia z mojego starego altka (70A) będzie pasował do tego 90A?
|
|
Góra |
|
 |
|
|
pata74 |
#733543 Wysłany:
13 Cze 2014, 10:41; Temat postu: Re: Pulsujące podświetlenie deski i pulsujące światła |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Patryk
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.7 70KM TD
Paliwo: ON
Wersja: S
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: Dźwierzuty Rejestracja: 23 Lut 2013, Posty: 254 Pomógł: 1
|
|
Góra |
|
 |
Pawelf2014 |
#734541 Wysłany:
22 Cze 2014, 12:02; Temat postu: Re: Pulsujące podświetlenie deski i pulsujące światła |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Województwo: śląskie [S]
|
Potwierdzam. Wymieniłem regulator i wszystko wróciło do normy. Może jeszcze dodam, że regulator z alternatora 70A jest identyczny jak w alternatorze 90A.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|