|
Obecny czas: 16 Cze 2025, 22:35
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
maru10g |
#733830 Wysłany:
16 Cze 2014, 16:53; Temat postu: Uciekający płyn chłodniczy z okolic sprzęgła |
|
 |
Puntomaniak |
Samochód: Inny
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: lubelskie [L]
|
Witam, Dziś podczas jazdy zauważyłem, że wskazówka od temperatury idzie powyżej połowy i nie zatrzymuje się, więc włączyłem ciepły nawiew na max ale nic to nie dało, dmuchało gorące powietrze a temp rosła, po chwili ku mojemu zdziwieniu zaczęło dmuchać zimnym powietrzem...! Zjechałem, zgasiłem, otwieram maskę a tam syk, i praktycznie zero płynu, a spod samochodu kapie, konkretnie z okolicy sprzęgła. Kupiłem wodę, jakieś 8 litrów, nalałem i leci ciurkiem, jakoś udało mi się dojechać do domu, po drodze dolewałem i praktycznie zużyłem wszystko. Czy ktoś miał z czymś takim do czynienia? Moje podejrzenie to "zaślepka" która znajduje się na bloku za kołem zamachowym. [ Dodano: 16 Cze 2014 16: ] Które z tych? zdjęcie pochodzi z tematu: http://fiatpunto.com.pl/topic37103.html
_________________ FIAT -"Fix It Again Tomorrow"
|
|
Góra |
|
 |
|
|
mięta |
#733987 Wysłany:
17 Cze 2014, 18:48; Temat postu: Re: Uciekający płyn chłodniczy z okolic sprzęgła |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: 1.1 8V 55KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: SX
Województwo: śląskie [S]
|
A to nie jest zaślepka która powinna być wypchnięta w przypadku zamarznięcia płynu chłodzącego - żeby nie rozerwało bloku??
|
|
Góra |
|
 |
maru10g |
#733992 Wysłany:
17 Cze 2014, 19:24; Temat postu: Re: Uciekający płyn chłodniczy z okolic sprzęgła |
|
 |
Puntomaniak |
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Województwo: lubelskie [L]
|
Tak, to jest ta zaślepka... na szczęście kosztuje grosze, tylko dużo dłubania przy tym
_________________ FIAT -"Fix It Again Tomorrow"
|
|
Góra |
|
 |
Łodziak |
#734012 Wysłany:
17 Cze 2014, 22:21; Temat postu: Re: Uciekający płyn chłodniczy z okolic sprzęgła |
|
 |
Puntoświr |
 |
Imię: Adam
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: Łódź Rejestracja: 08 Mar 2008, Posty: 1501 Pomógł: 31
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|