Forum Fiat Punto Strona Główna  
  Galeria  •  Linki  •  FAQ  •  Szukaj  •  Rangi  •  Ekipa  •  Użytkownicy  •  Grupy  •   Download 
  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Regulamin!  •  Zaloguj

Google

Czy jesteś zadowolony ze swojego Grande Punto? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Poll :: Czy jesteś zadowolony ze swojego Grande Punto?

Tak!
48%
 48%  [ 63 ]
Tak, ale mogło by być lepiej
29%
 29%  [ 38 ]
Nie jest tak źle
1%
 1%  [ 2 ]
Nie!
6%
 6%  [ 8 ]
Nie mam zdania - nie mam GP
13%
 13%  [ 18 ]
Wszystkich Głosów : 129

Autor Wiadomość
czlowieksukcesu
Puntoświr

Imię: Marek
Ostrzeżenia: 0/3
Dni na forum: 463
Tematy: 12

Post #42293 Wysłany: 30 Sie 2007 21:09 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

tak, jestem zadowolony Smile

przejechałem ponad 30000 km z czego większość w trasie i nie mam nic do zarzucenia, no może jedynie co mnie drażni to szerokie przednie słupki a co za tym idzie duże "martwe kąty" ale poza tym naprawdę jest OK. wcześniej jeździełem Sieną i komfort a co ważniejsze prowadzenie GP jest o 2 nieba lepsze Smile Inne zalety to całkiem niezła fabryczna instalacja audio (zamontowałem radio kenwood'a myślałem że będę musiał wymienić jeszcze głośniki ale nie- jest w porządku), fajne zawieszenie pewne w zakrętach, wyprofilowana kierownica, spory bagażnik, wspomaganie city, wygodne fotele-1000 km za jednym zamachem nie zrobiło wrażenia na kręgosłupie itd...

Ale prezencja tego auta i tak bije na głowę wszystko Very Happy

Grandziak
Przyjaciel

Linki sponsorowane
Fiat Auto Poland S.A. | Fiat Punto | Fiat Bravo | Fiat 500
Denerwują Cię reklamy? Dowiedz się jak je wyłączyć!
jokerDM
Forumowicz

Dni na forum: 431
Tematy: 0

Post #49157 Wysłany: 30 Wrz 2007 11:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jestem świeżym użytkownikiem tego forum, zatem witam serdecznie wszystkich użytkowników Grande Punto.
Przesiadłem się na Punto tydzień temu z Fiata Pandy... Zatem wszystko dla mnie jest większe, lepsze, mocniejsze.. Minął tydzień i całe to wrażenie pozostaje.... Pewnie z biegiem czasu nabiorę bardziej krytycznego spojrzenia, jednak na tą chwilę pozostaję przy bardzo subiektywnej ale jakże pozytywnej opinii.

Pomysłów
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ingmar
Forumowicz

Dni na forum: 394
Tematy: 0

Post #61083 Wysłany: 06 Lis 2007 14:30 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

punto mam od nie całego miesiąca.
jest świetny. Wszystko cichutko chodzi.. skrzynia biegów chodzi jak piórko, zadnych zgrzytów.. genialna.
Podoba mi się ze wysoko się siedzi, no ale tak jest we wszystkich fiatach. W grande punto na szczęscie nie inaczej, przez to nie czuć ze to jest w sumie mały samochód.
Minusem są pojemniki na picie zaraz za gałką biegów, ciasne kieszenie w drzwiach, brak dodatkowego schowka gdzies na konsoli.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
frogz
Sympatyk kropek

Imię: frogz
Dni na forum: 572
Tematy: 1

Post #73315 Wysłany: 19 Gru 2007 21:54 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ogólnie nie jest źle, najbardziej drażnią mnie niedopracowane spryskiwacze szyby przedniej które nie myją a rozmazują i utrudniają jazdę, jest to karygodne dlaczego Fiat nic nie robi by rozwiązać ten problem (Linea ma już całkiem nowy model spryskiwacza) Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Grzegorz1976
Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 445
Tematy: 24

Post #73322 Wysłany: 19 Gru 2007 22:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

A teraz ja. Mam do porównania 2 GP i są super. W starszym było trochę niedoróbek, na szczęście teraz wszystko usunięte i żona smiga nim jak szalona. (A ja kontrolnie raz w tygodniu, żeby mieć oko na stan autka), natomiast mój czerwony to... bajka. Widać że to już nie pierwsza seria. Cichutki, dopracowany każdy szczegół, bez wad montażowych (przynajmniej ja nie wychwyciłem), bez dolegliwości kropków pierwszej serii. Dynamiczy i cholernie wygodny, a poza tym PIĘKNY! Wiadomo jakby szukać dziury w całym to coś by się znalazło, ale po co tak znowu szukać jak można się bardzo cieszyć tym autkiem. I ja to właśnie robię od 2 lat cieszę się i jestem dumny z posiadania GP. Jakbym miał teraz zmieniać samochód, to... nie przychodzi mi nic do głowy jak Grande, no chyba że Alfa 159 - ale za taką są 2 grande dobrze wyposażone i jeszcze zostaje na 2 komplety zimówek i 2 pakiety ubezpieczeń i jeszcze można zalać 2 pełne baki i ...pewnie jeszcze zostanie Very Happy

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Nebre
Sympatyk kropek

Imię: Mariusz
Dni na forum: 439

Post #73830 Wysłany: 22 Gru 2007 13:15 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak jak zagłosowałem. Tak, ale mogło być lepiej. Mam najbogatszą wersję Emotion i szczerze mówiąc spodziewałem się troszkę lepszego wykonania. Doskwiera ćwierkający wentylator nawiewu, powoli matowiejące reflektory i bardzo słaba jakość lakieru. Jak na mój gust też troszkę za dużo pali w porównaniu do danych fabrycznych. Reszta jak najbardziej OK. Very Happy
Dodam, że mam auto z rocznika 2007.

Sympatyk kropek

Imię: Jarek
Dni na forum: 330
Tematy: 4

Post #83180 Wysłany: 18 Sty 2008 21:00 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

jestem bardzo zadowolony. Mogłem tylko wziąć wersję emotion...

Puntoświr

Dni na forum: 319
Tematy: 5

Post #83825 Wysłany: 21 Sty 2008 10:48 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pomimo wad jestem zadowolony, inna sprawa to infolinia czy serwisy ... tutaj mialbym zastrzezenia ale nie jakies bardzo wielkie.

Pawel

Puntoświr

Imię: Piotr
Dni na forum: 312
Tematy: 7

Post #85910 Wysłany: 28 Sty 2008 12:04 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Również jestem bardzo zadowolony. Bardzo wygodny fotel kierowcy jest największym plusem dla mnie. Są oczywiście inne - prowadzenie , wyposażenie i ekonomia.
Jedyny minus to stuki z okolic tylnej klapy Sad Dlatego dałem "mogło by być lepiej"

Wielki Kropek 1,4 8V 5D Dynamic @ Tartarini Sequential
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
wierucha
Sympatyk kropek

Dni na forum: 258

Post #107702 Wysłany: 25 Mar 2008 19:29 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jestem zadowolony! Kiedy widziałem w prospektach pierwsze zdjęcia spodobał mi się bardzo i wiedziałem że kidyś go kupie. No i mam wiadomo to jest Fiat, ale kształt-bryła, czerwony, trzy drzwiowy robi wrażenie Very Happy Jestem z nim prawie 2 latka (07.2006), a przejechane ma ok. 23000 km, więc powoli jest to wteran wśród GP Smile A przede wszystkim wygodny równiez na długich trasach. Myśle że jak ktoś dba o samochód to nie będzie on tak często awaryjny albo wcale co sobie i wam życzę!!!

Ekstremista

Imię: Grzegorz
Ostrzeżenia: 1/3
Dni na forum: 445
Tematy: 24

Post #108015 Wysłany: 26 Mar 2008 10:23 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z każdym dniem coraz bardziej. Cudowne, bezkonkurencyjne autka. Grande Punto rządzi Very Happy

GP 2006, Active 1,2 8v + pakiet style, szara dżungla
GP 2007, 360 stopni sporting 1,4 8v - egzotyczny czerwony
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Dzióbel
مدير

Imię: Zbyszek
Dni na forum: 896
Tematy: 36

Post #108019 Wysłany: 26 Mar 2008 10:34 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

czyżbym zaczął myśleć jak "gregor"
teraz po 1200km wszystko ok ...
(spryskiwacze gites,obtarć brak )...chyba jestem zadowolony...

Sympatyk kropek

Imię: kubeusz
Dni na forum: 252
Tematy: 2

Post #108489 Wysłany: 27 Mar 2008 16:53 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam Wszystkich
Własnie kupiłem GP 1.4 8v Energy.Uzywany przejechane sporo bo 60 tys.
Wczesniej jezdzilem Punto 2 z salonu ale "golasem" GP jestem zachwycony, cisza,komfort,zawieszenie,muza plynaca z glosnikow,no ite spojrzenia na myjni, na ulicy, pod marketem. Dodam ze mam piekna czerwona 3 dzw. bestie.Jestem wniebowziety!!!!
Pozdrawiam

Puntoświr

Dni na forum: 319
Tematy: 5

Post #108684 Wysłany: 27 Mar 2008 23:24 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie jestem zadowolony.
Psuja sie drobiazgi ale jakbym chcial jezdzic z kazdym do serwisu to w ciagu roku musialbym sie tam pojawic srednio raz w miesiacu ... to niedopuszczalne.
Nie mozna sobie tlumaczyc tego, ze to drobiazgi, jak wydaje sie duza kase na cos nowego to do czegos to zobowiazuje

jezeli auto nie sprawuje sie jak nalezy to oczekuje od serwisu czy fap tego aby ktos mi powiedzial, ok, naprawimy to albo ok, poki co nie ma rozwiazania ale jak tylko bedzie to rozwiazemy problem a nie pie....nie w stylu, ze ten typ tak ma (spryskiwacze), "taka charakterystyka" (klamki tylne), "nie zaobserwowalismy" (przelacznik zespolony)

Sympatyk kropek

Imię: Damian
Dni na forum: 595

Post #116067 Wysłany: 17 Kwi 2008 14:19 Zacytuj zaznaczoneOdpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zaznaczyłem TAK.
Posiadam GP już prawie rok. Jestem bardzo zadowolony, to auto jeszcze mnie nie zawiodło, były tylko drobne usterki (klamki do regulacji, schowek się nie domykał), ale wszystko mi naprawili w serwisie. Ja w przeciwieństwie do większości jestem bardzo zadowolony z serwisu. Obsługa jest bardzo miła, a w szczególności właściciel. Domyślam się, że nie we wszystkich serwisach są tacy mili pracownicy, ale wiem jedno: kolejnym razem znowu wybiorę Fiata!

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat