|
Obecny czas: 16 Maj 2025, 07:09
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
specgaming |
#738652 Wysłany:
30 Lip 2014, 23:30; Temat postu: Wymiana klapy bagażnika - przełożenie elektryki |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Adam
Samochód: Abarth Punto Evo
Silnik: 1.4 16V 165KM
Paliwo: Benzyna
Województwo: śląskie [S]
Miejscowość: Mikołów Rejestracja: 11 Sie 2013, Posty: 58
|
Witam. W weekend czeka mnie przełożenie klapy bagażnika w moim kropku. Stuknięta została tylko blacha, moja elektronika jest cała. Elektronika w nowej klapie podobno jest, ale obcięta w miejscu wyjścia kabli do reszty szkieletu auta. Pytanie, czy lutować kable, czy przekładać, jeśli tak czy macie jakieś rady, oraz czy odbiornik otwierania klapy z pilota jest w klapie, czy w kokpicie i nie mam się czym martwić?
_________________ GP 1.4 8v
|
|
Góra |
|
 |
|
|
abel |
#738685 Wysłany:
31 Lip 2014, 11:42; Temat postu: Re: Wymiana klapy bagażnika - przełożenie elektryki |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Wersja: Emotion
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: ełk Rejestracja: 12 Cze 2007, Posty: 574 Pomógł: 18
|
Odepnij wtyczki od 3 stopu ,zamka i wycieraczek,podgrzewania szyby i wyciagniesz wiązkę ze swojej klapy i wciagniesz do nowej .nie tnij przewodów jest ich dość sporo ale przy okazji sprawdź stan izolacji i przewodów w miejscu przelotki pomiędzy buda i klapa . W klapie nie ma odbiornika do pilota ,tym zarządza body
|
|
Góra |
|
 |
specgaming |
#738689 Wysłany:
31 Lip 2014, 12:24; Temat postu: Re: Wymiana klapy bagażnika - przełożenie elektryki |
|
 |
Puntomaniak |
|
Dzięki za odpowiedź  W weekend będę się za to brał, niestety rodzice na wakacjach i zabrali lustrzankę, ale może telefonem cyknę jakiś manual.
|
|
Góra |
|
 |
mazzik83 |
#738701 Wysłany:
31 Lip 2014, 14:33; Temat postu: Re: Wymiana klapy bagażnika - przełożenie elektryki |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 16V 95KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Rzeszów Rejestracja: 23 Wrz 2011, Posty: 212 Pomógł: 11
|
specgaming napisał(a): Dzięki za odpowiedź  W weekend będę się za to brał, niestety rodzice na wakacjach i zabrali lustrzankę, ale może telefonem cyknę jakiś manual. Byłbym bardzo wdzięczny gdybyś napisał czy tylna klapa podlega regulacji (mam strasznie dużą szparę między dachem a klapą  )
|
|
Góra |
|
 |
specgaming |
#738729 Wysłany:
31 Lip 2014, 19:37; Temat postu: Re: Wymiana klapy bagażnika - przełożenie elektryki |
|
 |
Puntomaniak |
|
Jak będę robił sprawdzę. Swoją drogą przed wgnieceniem po lewej stronie też miałem większą szparę niż po prawej 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 5 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|