|
Obecny czas: 12 Sty 2026, 18:06
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
JARO668 |
#73773 Wysłany:
22 Gru 2007, 00:49; Temat postu: PROBLEM Z CENTRALNYM ZAMKIEM |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
|
Mam taki problem z centralnym zamkiem na pilota zamyka ale zaraz rygileki wybijają spowrotem i jak zamykam na kluczyk od strony pasażera też wybijają ale ze strony kierowcy zamykam na kluczyk i jest dobrze co to może być?
Czy to może być siłownik od strony kierowcy niedomyka do końca i wybijają spowrotem?
|
|
| Góra |
|
 |
|
|
|
dzikidaniel |
#73849 Wysłany:
22 Gru 2007, 16:07; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
 |
Samochód: Punto I 3d
Silnik: Inny
Paliwo: Benzyna
Wersja: GT
Województwo: pomorskie [G]
Miejscowość: Stara Kiszewa Rejestracja: 04 Mar 2007, Posty: 4202 Pomógł: 11
|
|
Jak zamykasz pilotem to zobacz czy jakiś z tych wystających rygli opiera się. Jesli tak to masz coś z zamkiem (możliwe że tylko wystarczy przesmarować). Jak mówisz że jak od kierowcy zamykasz to działa to właśnie na tamten zamek bym w pierwszej kolejności zwrócił uwagę.
_________________ Nie kłóć się z głupim. Pierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem...
Sprzedam części do Punto GT --> link
|
|
| Góra |
|
 |
|
Robson88 |
#73911 Wysłany:
22 Gru 2007, 18:07; Temat postu: |
|
 |
| Sympatyk kropek |
Miejscowość: Z-Góra Rejestracja: 06 Lis 2007, Posty: 13
|
Miałem ten sam problem, zapewne kupiłes jeden z tych uniwersalnych centralnych  Ja tego problemu pozbyłem się poprzez podciągniecie siłownika na maksa w góre ciagnac za ten metalowy uchwyt i tak go przykrecilem do rygielka. W instrukcji obsługi zamka jest napisane że powinno się go przykrecac do rygielka wtedy gdy jest maksymalnie wyciagniety w gore.
|
|
| Góra |
|
 |
|
JARO668 |
#73973 Wysłany:
22 Gru 2007, 22:44; Temat postu: |
|
 |
| Sympatyk kropek |
|
|
no ja mam orginalny zamek
|
|
| Góra |
|
 |
|
Ja_szczur |
#73974 Wysłany:
22 Gru 2007, 22:45; Temat postu: |
|
 |
| Puntoświr |
Miejscowość: Siedlce Rejestracja: 13 Cze 2007, Posty: 449
|
|
A u mnie problem jest z działaniem centralnego przy mrozie tak -2stopnie. Wsadzam kluczyk do zamka w drzwiach od kierowcy i otwierają się tylko te drzwi. A jak już wsiądę i pociągnę za klamkę od drzwi pasażera to rygielki zaczynają skakać. Drzwi się zamykają i otwierają i tak kilka razy i przestają. Jak tylko na dworze zrobi się cieplej to wszystko działa ok, ale dzisiaj np. była sytuacja ta którą opisałem. Co może być nie tak?
|
|
| Góra |
|
 |
|
wyplosz |
#73996 Wysłany:
22 Gru 2007, 23:43; Temat postu: |
|
 |
| Sympatyk kropek |
 |
Miejscowość: Wielkopolska Rejestracja: 18 Gru 2007, Posty: 17
|
|
Weź suszarkę i wysusz zamek. U mnie po myciu było podobnie, bo troche wody musiało dostać się do zamka i zamarzało. Dokładne wysuszenie zamka pomogło.
|
|
| Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 6 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|