|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 08:37
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
basinek |
#741352 Wysłany:
25 Sie 2014, 08:44; Temat postu: Nagrzanie płynu chłodniczego i błąd na komputerze? |
|
 |
Sympatyk kropek |
Samochód: Grande Punto 3d
Silnik: 1.2 8V 65KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: dolnośląskie [D]
|
Witajcie, od wczoraj mam taki problem, po odpaleniu mojego kropka wyskakuje na komputerze informacja o wysokiej temperaturze płynu chłodniczego i info żeby wyłączyć silnik (wskazówka temp na samej górze), po czym spada na sam dół i napis znika. Silnik się grzeje do połowy bardzo szybko bo już po 2-3 km i wskazówka nie idzie wyżej. Otworzyłem wczoraj maskę i zauważyłem że zbiornik płynu jest gorący po przejechaniu właśnie kilku kilometrów. Nie sprawdziłem czy chłodnica jest ciepła. Dzisiaj to oblukam. Co to może być? Płyn oczywiście jest, jeszcze przedwczoraj było wszystko oki przy odpaleniu nie było tego komunikatu i piknięcia.
|
|
Góra |
|
 |
|
|
kakameo |
#741368 Wysłany:
25 Sie 2014, 11:22; Temat postu: Re: Nagrzanie płynu chłodniczego i błąd na komputerze? |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Mariusz
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Wersja: Dynamic
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Wadowice Rejestracja: 15 Lip 2014, Posty: 55
|
Ile latek ma Twoj akumulator? Obstawiam że czeka Cie jego wymiana
|
|
Góra |
|
 |
basinek |
#741378 Wysłany:
25 Sie 2014, 14:30; Temat postu: Re: Nagrzanie płynu chłodniczego i błąd na komputerze? |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Nie wiem, dopiero co kupiłem auto. Ale po przejechaniu kilku kilometrów i zgaszeniu i ponownym odpaleniu wczoraj było to samo.Czyli po tych kilku km powinien się podładować  Dzisiaj jeszcze nie sprawdzałem.
|
|
Góra |
|
 |
abel |
#741380 Wysłany:
25 Sie 2014, 14:30; Temat postu: Re: Nagrzanie płynu chłodniczego i błąd na komputerze? |
|
 |
Puntoświr |
Samochód: Inny Fiat
Silnik: Inny
Wersja: Emotion
Województwo: warmińsko-mazurskie [N]
Miejscowość: ełk Rejestracja: 12 Cze 2007, Posty: 574 Pomógł: 18
|
Wymienić lub naladuj akumulator .podczas rozruchu silnika rozrusznik pobiera dużo prądu ,spada napięcie i komputer auta swiruje. Po przejechaniu kilku kilometrów to normalne ze płyn się zagrzał gorzej by było gdyby wskazówką temp płynu chłodzącego została na np 1/4 skali to by znaczyło ze termostat powiedział pa pa i masz otwarty duży obieg i tym samym niedogrzany silnik.
|
|
Góra |
|
 |
basinek |
#741381 Wysłany:
25 Sie 2014, 14:42; Temat postu: Re: Nagrzanie płynu chłodniczego i błąd na komputerze? |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
kakameo napisał(a): Ile latek ma Twoj akumulator? Obstawiam że czeka Cie jego wymiana Widziałem w innym temacie że miałeś ten sam problem (oglądałem filnik na youtube), czy wymiana aku pomogła?
|
|
Góra |
|
 |
kakameo |
#741387 Wysłany:
25 Sie 2014, 15:50; Temat postu: Re: Nagrzanie płynu chłodniczego i błąd na komputerze? |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Mariusz
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Wadowice Rejestracja: 15 Lip 2014, Posty: 55
|
Akumulator wymieniony wczoraj na nowy i jak ręką odjął  Btw w innym temacie pytałem jaki kupić akumulator. Nikt nie odpowiedział Mój wybrór padł na CENTRA FUTURA 53AH 540A
|
|
Góra |
|
 |
basinek |
#741396 Wysłany:
25 Sie 2014, 18:10; Temat postu: Re: Nagrzanie płynu chłodniczego i błąd na komputerze? |
|
 |
Sympatyk kropek |
|
Dzięki za odpowiedz  A czy to normalne że płyn w zbiorniku wyrównawczym jest gorący ze hoho?
|
|
Góra |
|
 |
abezus |
#741406 Wysłany:
25 Sie 2014, 18:36; Temat postu: Re: Nagrzanie płynu chłodniczego i błąd na komputerze? |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Marcin
Województwo: podkarpackie [R]
Miejscowość: Krosno Rejestracja: 26 Paź 2011, Posty: 227
|
Oczywiście że tak. Nie masz się czym przejmować. Ten gorący płyn daje Ci ciepło w zimie w samochodzie 
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 8 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|