|
Obecny czas: 17 Cze 2025, 13:29
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
arquadiusz |
#676057 Wysłany:
20 Cze 2013, 16:07; Temat postu: Nie ma trzeciego biegu , wypada , zgrzyt |
|
 |
Forumowicz |
Imię: arek
Samochód: Grande Punto 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna
Wersja: Active
Województwo: małopolskie [K]
|
Witam was  jestem nowy na forum  Coś przykrego trawi mojego punciaka mianowicie padł mi chyba synchronizator 3 biegu . Bieg da sie wrzucic ale tylko na minimalnych obrotach , bez gazu  , bieg wtedy normalnie zalapie ale ze zgrzytem , gdy odpuszcze gaz bieg wypada  Zastanawiam sie na wymiana samego synchronizatora ale w ASO za sama czesc powiedzilei mi 700zl , za to kupie uzywke skrzynie  i czy skrzynia od 1.2 1.4 8v z 500 jest taka sama jak w GP ?  Z góry dzieki 
|
|
Góra |
|
 |
|
|
MARINESKU |
#676069 Wysłany:
20 Cze 2013, 17:11; Temat postu: Re: Nie ma trzeciego biegu , wypada , zgrzyt |
|
 |
Puntoświr |
Imię: Wiesław
Silnik: 1.3 75KM mJTD
Paliwo: ON
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: pomorskie [G]
|
Ewidentnie masz niesprawny synchronizator 3 biegu, 700 zł za część to chyba nakłamane jest bo nie dawno kupowałem wszystkie synchronizatory w ASO Skoda do 1,9 SDI i wyszło nieco ponad 700 zł, a teraz dojdzie demontaż i montaż skrzyni plus olej to nie wiem jak se policzą bo za jeden pierścień 700 to przesada, podaję link do firmy co sprzedaje i naprawia skrzynie dzwoń do nich po mimo braku oferty. http://www.skrzynie.com.pl/kategorie-w- ... egow/fiat/
|
|
Góra |
|
 |
kakameo |
#741859 Wysłany:
30 Sie 2014, 10:31; Temat postu: Re: Nie ma trzeciego biegu , wypada , zgrzyt |
|
 |
Puntomaniak |
 |
Imię: Mariusz
Paliwo: Benzyna
Wersja: Dynamic
Województwo: małopolskie [K]
Miejscowość: Wadowice Rejestracja: 15 Lip 2014, Posty: 55
|
Witam. U mnie też jest problem z 3 biegiem jednak nie tak poważny jak na razie Objawy: Ciężko się wbija, zwłaszcza podczas redukcji 4-3 przy wyższych obrotach. Pozostałe biegi wchodzą "jak w masło". W jakim kierunku diagnozować tę przypadłość?
|
|
Góra |
|
 |
WujekMajer |
#741969 Wysłany:
31 Sie 2014, 19:55; Temat postu: Re: Nie ma trzeciego biegu , wypada , zgrzyt |
|
 |
Sympatyk kropek |
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: mazowieckie [W]
|
Panowie, a może kwestia regulacji? Mi haczyła piątka, bardzo mocno. Oczywiście spece twierdzili, że to wymiary synchronizator, wybierak itp.
W ASO w Płońsku Pan zapytał czy były po 30 tys regulowane linki? Skąd miałem wiedzieć. Włożył łapkę, coś pomarudził, wyjął, wziął 20 zł i zrobione. Podobno się rozciągają czy układają i trzeba to na przeglądach regulować. Może to jest przyczyna u was.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|