|
Obecny czas: 04 Maj 2025, 07:18
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
Autor |
Wiadomość |
mw525 |
#748899 Wysłany:
31 Paź 2014, 11:55; Temat postu: KONSERWACJA PROFILI ZAMKNIETYCH i podwozia |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Michał
Samochód: Punto Evo 5d
Silnik: 1.4 8V 77KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Wersja: Dynamic
Województwo: małopolskie [K]
|
Auto zaraz zaliczy trzecią zimę i zastanawiam się nad zabezpieczeniem blach. 1. Czy ktoś się bawił już w konserwacje profili zamkniętych? Kupiłem sobie taki środek do zabezpieczania profili zamkniętych z wężykiem i chcę zabezpieczyć maskę i tylną klapę. W drzwiach są gdzieś otwory technologiczne, żeby wprowadzić ten środek? 2.Czy poza maską, klapą i drzwiami jeszcze coś warto tak zabezpieczyć?
3. Konserwacja podwozia. Zakładam, że po 2 zimach tam jeszcze nie będzie korozji. Jak i czym najskuteczniej zabezpieczyć podwozie?
Nie chcę tego zlecać komuś, bo chciałbym sam nauczyć się wykonywać takie rzeczy.
|
 |
|
|
robix74 |
#748900 Wysłany:
31 Paź 2014, 12:07; Temat postu: Re: KONSERWACJA PROFILI ZAMKNIETYCH i podwozia |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Robert
Samochód: Grande Punto 5d
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: ŁÓDź Rejestracja: 11 Lut 2014, Posty: 28
|
Ja stosowalem srodki Boll do profili i do podwozia , jak na razie jestem zadowolony. W drzwiach sa otwory gdzie spokojnie miesci sie wezyk , w klapie rowniez, ale trzeba podlozyc cos po jak dasz za duzo bedzie kapac.Jak jest bardzo goraco to troche "czuc" zapach ale nie ma tragedii.Podwozie oczyscilem z piachu itd i malowalem pedzlem, sa wersje na pistolet ale trzeba go miec. Wszystko sie ladnie trzyma nic nie odpada ( jak na razie)
|
|
Góra |
|
 |
mw525 |
#748908 Wysłany:
31 Paź 2014, 13:10; Temat postu: Re: KONSERWACJA PROFILI ZAMKNIETYCH i podwozia |
|
 |
Puntomaniak |
Imię: Michał
Samochód: Punto Evo 5d
Wersja: Dynamic
Województwo: małopolskie [K]
|
robix74 napisał(a): Ja stosowalem srodki Boll do profili i do podwozia , jak na razie jestem zadowolony. W drzwiach sa otwory gdzie spokojnie miesci sie wezyk , w klapie rowniez, ale trzeba podlozyc cos po jak dasz za duzo bedzie kapac.Jak jest bardzo goraco to troche "czuc" zapach ale nie ma tragedii.Podwozie oczyscilem z piachu itd i malowalem pedzlem, sa wersje na pistolet ale trzeba go miec. Wszystko sie ladnie trzyma nic nie odpada ( jak na razie) Da się teń środek do profili zamkniętych wstrzyknąć jakoś do progów? A jak czyściłeś podwozie? Tylko takie spukanie karcherem, czy coś więcej, w stylu dłuto, szczotka druciana itp?
|
 |
robix74 |
#748909 Wysłany:
31 Paź 2014, 13:31; Temat postu: Re: KONSERWACJA PROFILI ZAMKNIETYCH i podwozia |
|
 |
Sympatyk kropek |
Imię: Robert
Samochód: Grande Punto 5d
Wersja: Estiva Blue&Me
Województwo: łódzkie [E]
Miejscowość: ŁÓDź Rejestracja: 11 Lut 2014, Posty: 28
|
Do profili tez poszlo zdejmowalem tylko te listwy plastikowe i sa tam otwory.Podwozie jak najbardziej karcherem jak jest taka mozliwosc, bo sol po zimie mogla sie cala nie wyplukac przez lato , szczotka druciana jak trzeba ale jak nie ma rudej to chyba nie trzeba. Ten srodek Boll na pedzel tworzy taka powloke ktora jak wyschnie jest elastyczna, nie odpryskuje.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ 4 posty(ów) ] |
|
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|